www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: Patrick Snijers maakt indruk met de Mini
28.06.2011 - 19:16, persbericht

De Mini Countryman Cooper S in de kleuren van Logi-technic was een van de grote attracties van de editie 2011 van de Rally van Ieper. De wagen werd voortdurend omringd door rallyfans bij zijn terugkeer op de Grote Markt in Ieper. Passerende gezinnen, enthousiaste kinderen en rallyliefhebbers wilden de nieuwkomer maar wat graag van nabij bewonderen. De nieuwe Mini bekoorde niet alleen met zijn toffe en originele look, maar ook met zijn prestaties. In S2000-configuratie knokte een grootse Patrick Snijers zich met de Mini Logi-Technic naar de top 5, nadat hij zelfs even dicht bij de derde podiumplaats kwam!

Vrijdagavond, vanaf de eerste proeven van deze vierde manche van het Kampioenschap van Europa, de vijfde wedstrijd van de Intercontinental Rally Challenge en de vijfde rally van het Kampioenschap van BelgiŽ, vermaakte Patrick Snijers het publiek met zijn genereuze rijstijl. Na de eerste etappe keerde hij terug naar de Kattenstad op een veelbelovende 8ste plaats in het algemene klassement: "Ik ben super tevreden! Deze Mini is geweldig," lachte de zevenvoudige Kampioen van BelgiŽ tussen twee handtekeningen door. "Ondanks de kleine restrictor van 30 mm, waardoor het vermogen beperkt is tot ongeveer 250 pk, verliezen we slechts 1 seconde per kilometer op de officiŽle Super 2000's. Op de smalle baantjes van de Westhoek gedraagt de Mini zich uitstekend. Ik kan de kwaliteit van het chassis optimaal benutten."

Zaterdagochtend stelde het team met verstomming vast dat ze pas als 43ste zouden mogen starten. Na enig overleg presenteerden Patrick Snijers en Johan Gitsels hun bolide als 17de aan de tienduizenden fans langs de proeven. "Ik begrijp deze beslissing van het College en van de FIA helemaal niet, want de Mini heeft een geldige homologatie in Super 2000," betreurde Bernard Munster, de verantwoordelijke van BMA. "Sinds 1 januari is het zelfs niet meer mogelijk om een Super 2000 met een 2.0 atmosferische motor te homologeren..."

Patrick Snijers zette het meningsverschil met de sportieve instanties uit zijn hoofd en bleef uitstekende tijden klokken met de Logi-technic Mini, waarbij hij steeds dichter in de buurt van een podiumplaats kwam. Ondanks een schuiver rechtdoor op de proef van de Kemmelberg, stond Patrick amper een dertigtal seconden van de derde plaats toen hij voor de laatste keer de start nam in Watou: "We gingen voluit onze kans! En we hebben verloren, want ik maakte een klein foutje en dat kostte ons een vijftigtal seconden. We besloten om het tempo te laten zakken, maar op de volgende proef reden we dan ook nog eens lek... Dat heeft ons een plaats in het klassement gekost. Maar, in het klassement van het Kampioenschap van BelgiŽ verloren we geen positie. We doen trouwens een prima zaak met onze tweede plaats achter Loix en met de zege in de klasse. Het resultaat is schitterend, maar ik denk dat we nog beter hadden kunnen doen met een betere startpositie. Ik begrijp echt niet waarom men ons zo laat liet starten. Dit was competitievervalsing."

Patrick Snijers was niet alleen erg tevreden met het resultaat, maar ook met het verloop van de wedstrijd in de wagen: "Johan reed hier zijn eerste grote rally. Het was niet eenvoudig, maar hij heeft het prima gedaan. De Logi-technic Mini functioneerde feilloos. We hadden niet het minste probleem en de wagen vertoonde geen kinderziektes. De mensen van Prodrive waren even tevreden als wij over de samenwerking met BMA. Dit resultaat is de vrucht van het werk van het ganse team. Afspraak begin september in Roeselare voor het grote debuut van de Mini in WRC-configuratie."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws