www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: Drie overwinningen voor Kevin Demaerschalk
28.06.2011 - 19:22, persbericht

De eerste plaats in de CitroŽn Racing Trophy, de zege in Klasse 6 en de BFO Award uitgereikt door de promotor en de hoofdsponsor van het Kampioenschap van BelgiŽ. In Ieper behaalde Kevin Demaerschalk een Grote Onderscheiding.

Het is dan toch gelukt. Nadat hij zijn snelheid al toonde in zijn eerste rally's met de CitroŽn C2-R2 Max die hij deze winter kocht, behaalde Kevin Demaerschalk dit weekend zijn eerste grote overwinning. De jonge belofte uit Hoeilaart domineerde de derde manche van de CitroŽn Racing Trophy met kop en schouders en kon eindelijk de vruchten plukken van zijn inspanningen.

Kevin Demaerschalk en Laurent Dujacquier gingen bijzonder sterk van start. Na drie proeven hadden ze al meer dan dertig seconden voorsprong op hun dichtste achtervolger. "We wilden meteen toeslaan," vertelde de copiloot van Kevin. "Nu gaan we een goed ritme zoeken om onze voorsprong te controleren tijdens de rest van de wedstrijd. Er is nog drie vierden van de rally te rijdenÖ"

Ondanks een warm momentje op de proeven verreden in het donker, controleerde Kevin perfect zijn voorsprong en maakte hij de klus af: "Omdat we zaterdag iets te voorzichtig begonnen aan de tweede dag, moest ik daarna het tempo nog even verhogen om onze voorsprong op een veertigtal seconden te brengen. We keken ook wat we nog konden doen tegen de wagens van de categorie R3 die voor ons stonden. Op de proeven waar ik me goed voelde, viel ik wat harder aan. Dat bleek de juiste aanpak."

Kevin Demaerschalk vergrootte zijn voorsprong in de CitroŽn Trophy tot meer dan een minuut. De zege in de Trophy was binnen. Hij finiste bovendien op het podium bij de voortrekkers en behaalde ook de zege in Klasse 6: "Ik ben opgelucht dat de pechduivel ons niet heeft gehinderd deze keer. Ik ben erg blij," genoot Kevin. "Ondanks hier en daar een spannend momentje, heeft onze CitroŽn C2-R2 Max geen schrammetje en bleef hij onberispelijk functioneren, dankzij het prima werk van mecaniciens van ons en van MY Racing."

De prestatie van Kevin bleef niet onopgemerkt bij de leden van de jury van de BFO Award. Die kenden de fel begeerde BFO Award toe aan Kevin, die daarmee Hans Weijs Jr en Alexandre Romain opvolgt. "Ik ben heel blij dat onze prestatie opgemerkt werd," vertelt de 20-jarige piloot. "Schitteren in Ieper is missschien zelfs belangrijker dan winnen in een promotieformule, want Ieper is de meest gemediatiseerde en de moeilijkste rally van het seizoen. Natuurlijk wil ik de BFO Award, die gepaard gaat met een gratis inschrijving voor de Omloop van Vlaanderen, alle eer aan doen. Ik wil zeker Mijnheer Vallaeys van BFO en de organisatoren van de Omloop bedanken!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws