www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Filip Pyck tevreden ondanks verloren klasseduel
28.06.2011 - 19:26, persbericht

Voor de 17de maal stonden we aan de start van de Ieper rally, we waren vastbesloten om voor klassewinst te gaan. We weten als geen ander wat de Ieper rally betekent, aan valstrikken en situaties waar het mis kan gaan geen gebrek.

KP Dikkebus begon al niet te goed, daar zaten we blijkbaar nog met de versie 2010 in ons hoofd, we stonden plots tussen de linten en beseften totaal niet dat we verkeerd zaten, we werden de goeie richting uit geholpen en moesten efkens op pad zonder nota’s. Blijkbaar waren we niet de enigen die daar dezelfde fout maakten. We sloten de eerste dag af met een dubbel gevoel, we stonden plaats 2 in de klasse en waren maar één keer sneller dan Vanneste.

De tweede dag zouden we proberen wat sneller te gaan. Op KP Vleteren, reden we bijna in één klap onze achterstand dicht, door 23 seconden sneller te zijn. We waren goed vertrokken op de uitgereden gladde wegen. Door op Heuvelland en Hollebeke telkens sneller te zijn, namen we de leiding van Vanneste over. Bij het afsluiten van de eerste lus was de voorsprong 22sec en stonden op een 45ste plaats algemeen. Het was tot dan een leuk duel die we hoopten te zullen winnen, maar op Watou liep het mis, toen de bediening van de versnellingsbak brak en we de volledige proef in eerste moesten rijden, opgave was niet veraf, maar we forceerden hem na de finish in derde en hoopten zo Heuvelland te kunnen rijden en aan het service te geraken. We verloren in beide KP’s samen ruim 6 minuten, en alle hoop op de zege. Op het service bedachten ze iets zodat we verder konden, echter niet zonder 16min extra tijd te nemen, met een straftijd van 2m40 als gevolg. Voorzichtig uitrijden was de boodschap, toch lukte het nog de laatste proeven, winnend af te sluiten. Als we nadien alles bekijken is een finale top 40 plaats en een zekere klassewinst verloren gegaan. We eindigden op een 47ste plaats en 2de in de klasse. We hadden ons echt goed geamuseerd en waren heel content dat we het einde haalden! Bij deze willen we ook de servicecrew van Peter Vandenbrouke bedanken voor het schitterende oplap & service werk!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws