www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Succesvolle wedstrijd voor Historic Rally Promotions
29.06.2011 - 21:49, persbericht

Historic Rally Promotions is vorig weekeinde met twee auto’s afgezakt naar Ieper, om binnen het team van Funcam/FunStillExists deel te nemen aan de Ypres Historic Rally. Kurt Vanderspinnen en nieuwe co-piloot Bjorn Vanoverschelde gingen in de Ford Lotus Cortina met duidelijk ambities van start om de Cat. 1 van het FIA kampioenschap te winnen. Steven De Bock en Nico Weyens hoopten op een goed resultaat in de Nationale manche met de Alfa Romeo GTV6.

Op vrijdagavond werd met het mes tussen de tanden gestart, en na de 3 klassementsproeven had de Lotus Cortina reeds een respectabele voorsprong kunnen uitbouwen op de concurrentie. Kurt Vanderspinnen: “Alles is zeer goed verlopen. Wij hadden niet verwacht om op de droge proeven de concurrentie reeds een veeg uit de pan te kunnen geven, aangezien de beide Porsches van Pfeiffer en Hermansson en de Escort Twincam van Liukonen toch intrinsiek sneller zijn. Wij gaan morgen verder op dit elan”.

Ook de Alfa Romeo is de eerste dag probleemloos doorgekomen. Steven De Bock : “We zijn rustig aan gestart om toch eer even te wennen aan de auto en ons niet te laten verrassen op de verraderlijke Ieperse wegen, maar alles loopt gesmeerd”.

De hoofdbrok van de rally werd op zaterdag gereden, met 10 klassementsproeven. De ochtendlijke regen had de wegen zeer verraderlijk gemaakt. Een voordeel voor de Lotus Cortina, aangezien het verschil in vermogen wat gecompenseerd wordt. Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde bouwden dan ook hun voorsprong verder uit, en draaiden in 9 van de 10 proeven de besttijd in Cat. 1, en gingen met de overwinning huiswaarts. Bjorn Vanoverschelde, zeer ervaren in regelmatigheidwedstrijden en slechts aan zijn tweede snelheidswedstrijd toe, vertelt: “Dit was een zeer mooie ervaring en ik heb ontzettend veel geleerd. De samenwerking is vlekkeloos verlopen, en het is verassend om de oudste auto van het veld te klasseren tussen verscheidene Porsches en ander geweld”.

Ook Steven De Bock en Nico Weyens behaalden een mooi resultaat. “We hebben ons fantastisch geamuseerd en alles is perfect verlopen. De service jongens van het team waren steeds paraat, maar behalve benzine bijvullen, diende er niets aan de GTV6 te gebeuren. Een hele fijne wagen, en wat een sound”, aldus Nico.

Beide teams en de auto’s, andermaal klaargestoomd door Blix Motorsport, scoorden dus aan 100%, en hebben hun bijdrage geleverd aan het grandioze succes van Funcam/FunStillExists, dat, met de overwinning (Robert Droogmans) en een 4de plaats (Marc Duez) algemeen, en de overwinning in Cat. 1 FIA, in deze editie van de Ypres Historic duidelijk aan het feest was.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws