www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: Anthony Martin op 42" van de zege in Klasse 3
30.06.2011 - 20:06, persbericht

In hun derde rally met de Mitsubishi Lancer EvoX Gr.N van Vertuz Motorsport, gaven Anthony Martin en "Arno" Smets op de 18 proeven van de Geko Ypres Rally kleur aan de strijd in Klasse 3. Uiteindelijk kwamen ze 42 seconden te kort om een prestigieuze overwinning in de klasse te behalen. De tweede plaats ging gepaard met een knappe 15de plaats in het algemene klassement en een schitterende 5de plaats in het klassement voor het Kampioenschap van BelgiŽ.

Net als in Namen en in Bocholt, schitterden de kleuren van Vertuz Motorsport, het nieuwe team opgericht door Joost Boxoen, op de smalle en hobbelige baantjes in de Westhoek. De Rally van Ieper was dit jaar zowel een lange sprint als een uithoudingswedstrijd. Anthony Martin begon heel sereen aan de wedstrijd. "We weten dat het team van Vertuz Motorsport achter ons staat," lachte Antho. "Tijdens de wedstrijd kunnen we rekenen op het advies en de bijstand van Jasper Van den Heuvel, al moet die zich natuurlijk ook concentreren op zijn eigen wedstrijd. Maar, hij staat altijd klaar om ons te helpen om de reacties van de wagen te begrijpen, vooral op het vlak van de verschillende afstellingen van de differentiŽlen en de verschillende standen van het ALS-systeem. Zijn ervaring is erg waardevol, want ik heb Ieper nog nooit met een dermate krachtige wagen gereden. In het team is Jack De Keijzer ook een erg belangrijke schakel. Hij zorgt ervoor dat ik me volledige op de wedstrijd kan concentreren, want hij zorgt voor alle randzaken en hij is de tussenpersoon tussen ons en het technische team van Vertuz Motorsport."

Na de eerste drie proeven keerden Anthony en Arnaud als leiders in Klasse 3 terug naar de Kattenstad, met een voorsprong van amper een seconde op hun dichtste achtervolger. Kort daarna nam de concurrentie de leiding over en zaterdagochtend liep de achterstand lichtjes op. "We verloren op de eerste twee proeven van de tweede dag kostbare seconden," vertelde Anthony. "Het was de eerste keer dat we met de Lancer in de regen reden en we waren te voorzichtig. Onze achterstand liep van vijftien seconden op naar een halve minuutÖ"

Anthony Martin bleef aanvallen, maar hij besefte dat hij nog wat ervaring te kort kwam om mee te strijden voor de zege in Gr.N: "We naderen elke remzone met een veel hogere snelheid dan met de wagens die ik voordien bestuurde (lacht). Op de lange proeven hebben we wat moeite om de remmen efficiŽnt te houden tot de finish. Dit jaar lijkt het asfalt me nog gladder dan de vorige jaren, zelfs wanneer het drooog is. We zijn in de tweede ronde blijven aanvallen, maar het verschil bleef redelijk stabiel. Ondanks alles bleef ik een strak tempo rijden om Jonas Langenakens onder druk te houden. Uiteindelijk zijn we op 42 seconden gestrand. In onze ogen een mooie prestatie."

Anthony en Arnaud hopen zo snel mogelijk verder te doen met de Lancer: "In plaats van deze zomer op vakantie te gaan, gaan we onze tijd gebruiken om partners te zoeken om ons leerproces met de Mitsubishi Lancer EvoX van Vertuz Motorsport verder te zetten. Onze balans is voorlopig uitstekend met een overwinning en een tweede plaats op drie wedstrijden."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws