www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Complete voorbeschouwing Short Rally van de Suikerstreek
30.06.2011 - 21:31, jdh

Zondag gaat in de streek van Tienen de 4de Short Rally van de Suikerstreek door. Ex-winnaar en streekrijder Matthias Boon behoort er opnieuw tot de favorieten en mag het in zijn Subaru Impreza opnieuw tegen oa. Timo Van der Marel en Marc Turrion.

Vorig jaar moest Boon na een sortie de zege laten aan Jonas Langenakens maar die is in deze editie niet van de partij. De Pellenbergnaar krijgt wel een ander jong talent tegenover zich, nl. Nederlander Timo Van der Marel (Lancer Evo 9). Vader Jan komt ook naar Hoegaarden afgezakt met zijn Porsche 997 GT3, thuisrijder Henri Schmelcher zorgt voor een tweede Porsche aan de start. Verder zijn met oa. Turrion (Lancer Evo X), Berleur (Lancer Evo 6.5), Deveux (Lancer Evo X), Van Colen (Lancer Evo X), Roosen (Lancer Evo 9),... de 4x4's opnieuw goed vertegenwoordigd. Bij de achtertrekkers zijn naast de Porsches vooral de vele BMW's de blikvangers met de M3's van oa. Boulat, Sutens, Heusdens, Diels, Bossu,... In de F2-klasse krijgt VAS-kampioenschapsrijder Dolfen (Clio KC) met Demaerschalk (C2 R2 Max) een te duchten tegenstander. Daarnaast nemen nog een 10-tal Historics de start met oa. Dekens (Porsche 911), Casseyas (Manta A), Van Craenenbroeck (Corolla) en Wyffels (Escort MK 2) als blikvangers. (genummerde deelnemerslijst) Na de rally is er ook nog een regularity-wedstrijd met een 15-tal deelnemers (deelnemerslijst Regularity)

Timing & Parcours
Het parcours bestaat opnieuw uit twee verschillende proeven met zoals elk jaar enkele wijzigigen. In totaal staan vijf wedstrijdronden op het programma, goed voor 75 km tegen de klok. De eerste wagen start om 8u45 op het podium en wordt er terug verwacht om 17u35.

Rallycentrum
Het rallycentrum is terug gelegen in de industriezone van Hoegaarden (inrit rechtover brouwerij). Voor tickets en programmaboekjes kun je terecht in Garage Manu (Bleyveld 2, Hoegaarden). Daar vindt op zaterdag ook de technische controle plaats.

Website organisatie: www.autoclubtrt.be

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws