www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Overwinning op Ghelamco-thuisfront voor Vanden Abeele
01.07.2011 - 12:02, persbericht

Traditie getrouw zoekt het historische gedeelte van de Rally van Ieper niet de drukte van Ieper zelve maar de gezelligheid van het nabij gelegen Boezinge op. Het centrum waar goed 12 maanden Tuur Vanden Abeele en Vincent Van Quickenborne hun eerste podiumresultaat behaalde. Hun ambitie is er daarom dit jaar niet minder om, terug 2de of beter. Winnen dus.

“Het gaat niet gemakkelijk zijn.”, wist Tuur woensdagavond te melden net voor de eerste ronde van de alom gekende shakedown. “Ruben start voor de 2de maal met zijn Porsche en Dirk Deveux heeft een soortgelijke versie gaan huren bij Tuthill in England maar ook Wim Decock met Porsche, Filip Cailliau met Audi Quattro en Jose Lareppe blijven geduchte tegenstanders.”

Ieper blijft steeds een specifieke rally met zijn gekend variërend parcours van smalle hobbelige stroken en diepe “coupures”. Iets waar vooral de buitenlanders zich tijdens hun eerste deelname heel erg aan moeten aanpassen.

Niets voor onze Belgische jongens die tijdens de eerste van twee proeven op vrijdagavond in Mesen Sauvegarde hun heerschappij laten gelden. Tuur draait de snelste tijd voor Ruben Maes goed 11 sec, Lareppe, Decock en Deveux. Op de daarop volgende proef net buiten Boezinge zet Dirk Deveux de snelste tijd op de tabellen met 1,2 sec voor Tuur. Echter ons Climawest/ Ghelamco Team houdt voldoende voorsprong over voor de grote brok op zaterdag.

Maar liefst 10 proeven moesten er worden afgewerkt waaronder 2 in Frankrijk. Op de eerste proef in Proven zou de zware regen van de voorafgaande nacht het voor de verschillende piloten het er niet gemakkelijker op maken. Niet voor Tuur en Vincent welke met veilige marge en slechts 5 sec verlies op de rapste tijd van Jose Lareppe een gecontroleerde proef reden. Echter daarmee slonk hun voorsprong wel terug tot een kleine 10 sec. In Heuvelland zette de Ghelamco equipe zich opnieuw recht en reed met goed 8 sec verder weg van de concurrentie. Op dat moment was hun voorsprong al uitgegroeid tot goed een halve minuut.

“Eigenlijk nog te weinig om écht comfortabel te zijn. Een lekke band op de nu volgende proef van Hollebeke met zijn 28km en we zijn het allemaal kwijt.”, wist een ontspannen Vincent en gelegenheids co tijdens deze hoogmis van de Belgische rallysport.ons op de service in Boezinge te melden.

Ook in de volgende proeven weten Tuur en Vincent hun leiders positie te handhaven en nog verder werd uit te breiden tot een uiteindelijke 1min en 27 sec. Hun eerste algemene overwinning en 2de dit seizoen na de overwinning in Sezoensrally is binnen.

“Ik ben super content met dit resultaat, het verstevigt verder onze positie in het kampioenschap én dan winnen in Ieper. Wat kan een piloot nog meer wensen? Neen, ik had het zeker gehoopt maar met de voorspelde wisselende weersomstandigheden weet je op dit snelle maar verraderlijke parcour nooit. Het ganse team, Vincent, de service jongens hebben puik werk geleverd.”, klonk een duidelijk tevreden Tuur aan de finish van Heuvelland.

Met 6 scratches en bijna constante top-drie plaatsen FIA kijken Isidoor en Tuur reeds zwaar uit om zich opnieuw te meten met de concurrentie in Roeselare. Graag danken we dubbel en dik Heli-racing voor de perfecte service, de sponsors en het SMS-team voor de goede zorgen.

Volgende wedstrijd: Omloop van Vlaanderen

Tussenstand BK; 1. Tuur Vanden Abeele 70pt. ; 2. Tom Tytgat 53pt. ; 3. Frans Van Ryckeghem 39pt. ; 4. Ruben Maes 30pt.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws