www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres: Stuurbekrachtiging nekt Bernd Casier
01.07.2011 - 12:08, persbericht

Zoals vooraf aangekondigd gingen Bernd en Francis op vrijdagavond op zoek naar een coctail tussen snelheid en zekerheid. De 1ste lus van 3 klassementsproeven werd afgesloten op een 7de plaats. Toen waren er reeds enige toppers verdwenen.

Uiteindelijk werd de eerste dag afgesloten op een 6de plaats. “Ik was niet helemaal tevreden van mijn tweede lus. De banden werden te warm, waardoor de bandenspanning veel te hoog was en ik zeker niet volluit kon gaan. Maar we staan op een 6de plaats en vooraf zouden we zeker getekend hebben om de zaterdag op deze positie te starten.”, zei Bernd op het einde van vrijdagavond. Dat het een spannende zaterdag zou worden was zeker, want tussen plaats 5 en plaats 8 was er slechts een verschil van een halve minuut.

Op zaterdagmorgen starten Bernd en Francis met het mes tussen de tanden en na de 1ste lus waren ze genaderd tot op 5 seconden van de 5de plaats van Hans Weys. Tevens was de kloof met de achtervolgers uitgediept tot 26 seconden. “Het was echt niet eenvoudig deze morgen. Doordat er heel wat modder op de baan kwam van onze voorgangers, lag het parcours er heel vettig bij”, vertelde Bernd ons. Halverwege de zaterdag was de kloof helemaal dicht en was ze reeds omgevormd in een voorsprong van meer dan 6 seconden. Tevens schoven Bernd en Francis op naar de 3de plaats na de opgave van Pieter Tsjoen en de lekke banden van Guy Wilks. Ze waren klaar om de strijd aan te gaan voor de 3de plaats.

Tijdens de volgende klassementsproef sloeg het noodlot echter toe. De stuurbekrachting faalde en de opgave was een feit. Weg mooi resultaat, weg 3de plaats. “Kort na de start sneden we een bocht aan in 6de versnelling. Plots was onze stuurbekrachtiging verdwenen. We moesten alles uit de kast halen om de wagen op de baan te houden. We legden de rest van de klassementsproef af aan een veilig tempo en met nog 2 proeven te gaan voor de service, konden we niet verder dan opgeven. Het mag blijkbaar niet lukken om in Ieper op het podium te komen,” wist een ontgoochelde Bernd. “Tot plaats 4 lukt alles prima, maar vanaf het moment dat we op het podium staan gebeurt er altijd iets. We hadden onze wedstrijd goed ingedeeld en zijn blij dat we onze snelheid kunnen tonen hebben. We hebben toch kunnen strijden voor de eerste niet fabrieksplaats.”

We hopen om binnenkort wat meer nieuws te geven in verband met het vervolg van het programma. Hopelijk vallen er nog enkele verrassingen uit de kast.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws