www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Timo van der Marel wint Short Rally van de Suikerstreek
03.07.2011 - 19:33, jdh - foto bos - rallyfoto.be

De Nederlander Timo van der Marel heeft de Short Rally van de Suikerstreek gewonnen. Met zijn Lancer Evo 9 moest hij quasi de ganse dag achtervolgen op Matthias Boon en Jean-Luc Berleur maar zij verdwenen op KP 8 uit koers. Marc Turrion (Lancer Evo X) werd tweede op 16", Franky Boulat (BMW M3) finishte als derde.

In de 4de Short Rally van de Suikerstreek mocht thuisrijder Matthias Boon (Subaru Impreza) het opnemen tegen zijn Nederlandse leeftijdsgenoot Timo van der Marel (Lancer Evo 9). Met Jean-Luc Berleur (Lancer Evo 6.5) trad nog een derde 22-jarige op het voorplan: samen met Boon zorgde de Waal voor een gedeelde eerste scratch. De twee vochten een mooie strijd uit, waarbij Boon na KP 7 4" bonus had op Berleur. Op de achtste proef echter verdwenen zowel Boon (versnellingsbak) als Berleur (lekke band) uit koers.

Timo van der Marel, die nooit echt kon wedijveren met het kopduo, kreeg zo de leiding in de schoot geworpen. De WRC Academy-piloot zette in de slotronde nog twee besttijden neer en deed in Hoegaarden wat Boon in 2009 en Langenakens in 2010 hem voordeden: een eerste algemene rallyzege pakken. Een wederoptredende Marc Turrion (Lancer Evo X) werd mooi tweede op 16". Franky Boulat (BMW M3) scoorde een nieuwe podiumplaats op 38" van de winnaar.

Na Boulat toonde Steven Dolfen (Clio KC) zich lange tijd de snelste maar even over halfweg koers viel de Kruisekenaar ver terug in het klassement. Een traag gestarte Kevin Demaerschalk (C2 R2 Max) nam de F2-leiding over en werd uiteindelijk vierde. Koen Beyne (Lancer Evo 7) finishte vijfde en doet opnieuw een goede zaak in het VAS-rallysprintkampioenschap.

Patrick Diels (BMW M3) klopte nipt Jan van der Marel (Porsche 977 GT3) in de strijd om de zesde plaats. Spektakelman Danny Sutens (BMW M3 Compact) werd achtste voor Claude Bal (Subaru Impreza) en Historic-winnaar Johan Dekens (Porsche 911). In die Divisie 4 haalde Dekens het met ruime voorsprong van Van Craenenbroeck (Corolla) en Laudus (Kadett). West-Vlamingen Casseyas (Manta A) en Wyffels (Escort MK 2) vervolledigden de top-5.

Na de opgave van Clio-rijder Van Leemputten (motor) pakte Stefaan T'Joens (Subaru Impreza) een nieuwe ruime zege in Divisie 1-2. Met een tweede plaats doet Patrick Lefevere (Subaru Impreza) terug een uitstekende zaak in zowel het VAS-rally -als rallysprintkampioenschap. Didier Liegeois (Peugeot 205) werd derde in de standaarddivisie.

  Uitslag

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws