www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Suikerstreek: Geslaagde rally voor Vincent Verstraete
06.07.2011 - 12:11, persbericht

Na ons goed resultaat tijdens de Short Rally van de Suikerstreek van vorig jaar werd stiekem gehoopt op een gelijkaardige prestatie. De opgelopen schade tijdens de Rally van Wervik werd de afgelopen week hersteld waardoor we van start konden gaan in en rond Hoegaarden. De rally bestond uit twee herwerkte klassementsproeven die elk vijf keer moesten verreden worden.

Bij het nemen van de eerste bochten merkten we dat bij het remmen de auto achteraan wilde uitbreken: de remdruk achteraan was te hoog. Voor de start van de tweede proef werd de druk bijgeregeld en gedroeg de auto zich een stuk stabieler bij het remmen en aansnijden van de bochten. Tijdens de tweede proef verloren meer dan 10 seconden doordat de auto stilviel bij het nemen van een linkse bocht. Tijdens de tweede lus wilden we het tempo wat opdrijven waar we ook in slaagden en werkten we de twee proeven foutloos af. Hierdoor maakten we wat plaatsen goed en kwamen we de top 30 binnen. Door de verdere toename van het vertrouwen konden we het tempo nog verder opdrijven en werden de tijden keer op keer aangescherpt. We kenden nog een stressy momentje toen de auto niet meer wilde starten bij het aanschuiven aan de tk voor de laatste klassementsproef. Dankzij de hulp van enkele andere co-piloten konden we onze weg verder zetten.

Op enkele probleempjes na kunnen we terugblikken op een geslaagde rally en zijn we tevreden met een 18de plaats algemeen en 2de in de klasse 3G. Op naar Staden met hopelijk een even goed gevoel en resultaat!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws