www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Suikerstreek: Pechdag voor wederoptredende broers Roosen
07.07.2011 - 17:45, persbericht

Na een lange inactiviteit stond V.J.B Racing opnieuw aan de start van de Rally van de Suikerstreek. Zowel piloot als co-piloot waren sterk gemotiveerd en hadden een goede voorbereiding achter de rug op zaterdag. Na een initieel rustige start in de eerste ronde, werd het tempo opgedreven. In de tweede ronde ging het initieel een stuk beter, maar lichte haperingen waren een vage voorbode. Bij de start van de 4de proef was duidelijk dat er iets niet in de haak was. De motor kwam van tijd niet op toeren. Tot overmaat van ramp kregen we een lekke band, die we op de proef moesten vervangen. Dan is het klassement natuurlijk voorbij. Blijkbaar kampten we met een haperende handrem want aan de finish van de 4de proef stond de remblok rechts achter in brand. Dat verklaart natuurlijk veel.

In het servicepark werd het euvel vrij snel hersteld en konden we de wedstrijd hervatten. Van dan af ging alles veel beter en kon Benny Roosen continue top-10 tijden rijden. Gestaag kon Benny terug opklimmen in het klassement van een 61ste plaats naar een 29ste plaats algemeen. Gezien het gebrek aan wedstrijdritme en het tijdverlies door de lekke band al bij al nog vrij verdienstelijk. Benny: "Na de lekke band hebben we verder gereden om wedstrijdritme op te doen. Natuurlijk rijdt je dan niet meer zo scherp, maar de top-10 tijden deden wel deugd. Buiten het remprobleem hebben we geen enkel probleem ondervonden, maar we moeten het een en ander toch eens herbekijken.Ē

Op 28 augustus staat V.J.B. Racing opnieuw aan de start van de Short Rally van Kasterlee. Hopelijk daar meer geluk. Tot dan!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws