www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Belgen laten van zich spreken in Exotic Green Rally
10.07.2011 - 15:59, jdh

Gisteren werd in de buurt van het Nederlandse Etten-Leur de Exotic Green Rally gereden. Zoals verwacht streden Jeroen Swaan (Impreza WRC S14) en Erik Van Loon (Focus WRC) voor de overwinning, waarbij eerstgenoemde het haalde met 13.7". Met zijn Belgische co-piloot Robin Buysmans wist Swaanen acht van de twaalf proeven te winnen. Erik Bolhaar (Fabia WRC) werd derde voor Gert Huzink (Impreza WRC), die opnieuw bijgestaan werd door Erwin Mombaerts.

In groep N stond aanvankelijk geen maat op Jonas Langenakens (Lancer Evo X). Na drie proeven had de Landenaar een ruime voorsprong in de standaardklasse, maar op KP 4 viel hij zonder remmen, waarbij een toeschouwer werd geraakt die in de uitloopzone stond. Van Gennip (Lancer Evo X) won uiteindelijk in groep N, Eddy Smeets werd met Nelis Verkooijen (Impreza N14) derde en tiende algemeen.

Wat verderop werd Guino Kenis (14de) de eerste Belgische piloot aan de finish. Met zijn BMW Z4 klopte hij de Nissans uit de 350Z Cup. Kurt Braeckevelt werd 21ste na een onderling BMW-duel met Erik Vlemninckx, die hij klopte met 11". Philip Lommers (BMW M3) finishte 27ste, Frank Baert (BMW M3) moest opgeven.

  Uitslag

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws