www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Eric Cunin wint bewogen B-Short Condruzien
02.08.2011 - 19:40, jdh

Zondag werd de B-Short Condruzien gereden, een organisatie van Automobile Club Namur, beter bekend als organisator van de Rallye de Wallonie. De wedstrijd verliep over drie ronden van twee proeven: de vroegere KP Mohiville uit de Wallonie en de proef van de vroegere Rallysprint van Haversin.

Sportief werd deze eerste editie in elk geval een succes met 115 deelnemers en een spannende strijd om de overwinning. Favoriet Philippe Dewulf vertrok met zijn 'Marlbero' Corolla WRC te laat uit het wagenpark en maakte ook nog een foutje waardoor hij Eric Cunin voor zich moest dulden. De Lancer Evo 9-piloot haalde het uiteindelijk met 3" voorsprong van Dewulf. Yves Doha tikte met de Kasteelbier-Subaru als derde aan in Divisie 4 op 1'14". In Divisie 3-2-1 ging de zege opnieuw naar Patrick Grignet (Clio RS). Hij klopte Quentin Collignon (C2 R2) met vijf seconden, Eddy Marique (Corsa) werd derde op 36".

De wedstrijd werd opgeschrikt door twee zware ongevallen. Op de vierde proef ging Jean-Luc Berleur zwaar van de baan met zijn Lancer Evo 6. De Criterium-kampioen werd met drie gebroken rugwervels en een polsbreuk naar het ziekenhuis afgevoerd. Op KP 5 ging een wagen van de baan waarbij een toeschouwer geraakt werd. De man liep een hersenschudding en verwondingen aan de benen op.

  Foto's Frans Bonte

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws