www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

1ste Rally van Staden voorgesteld
06.08.2011 - 10:57, jdh

Gisteren werd in het SWOK in Staden de 1ste Rally van Staden voorgesteld die doorgaat op maandag 15 augustus. De overstap van short rally naar rally heeft Automobielclub Staden geen windeieren gelegd want de inschrijvingsteller staat al enkele weken op zo'n 180 deelnemers, ongezien in het VAS-gebeuren.

Na twee succesvolle short rally's maakt AMCS dit jaar de stap naar een volwaardige VAS-rally dankzij een nieuwe derde proef. KP Staden (7,1 km) en KP Oostnieuwkerke (10,5 km) worden aangevuld met een proef in Westrozebeke. De KP is 7,95 km lang en bevat twee stukken onverhard. Vooral het eerste stuk is door de huidige staat nogal veelbesproken maar de organisatie zal nog voor de nodige aanpassingswerken zorgen met een kraan.

De drie proeven worden elk viermaal verreden, goed voor een dikke 100 km tegen de klok. De eerste proef start al om 7u48 waardoor de eerste wagens al rond 16u30 finishen. De organisatie wil zo, zonder ongelukken, alle wagens voor 19u in het gesloten wagenpark hebben.

De krappe timing zorgt er wel voor dat maar 130 wagens de start kunnen nemen terwijl er meer dan 180 teams zijn ingeschreven. Zo'n 50 ingeschreven teams zullen dus noodgedwongen de wedstrijd vanaf de zijlijn moeten volgen. De eerste 150 teams die in orde waren met hun inschrijving (betaling + compleet ingevuld inschrijvingsformulier) krijgen een startnummer toegewezen en worden uitgenodigd naar de technische controle. Enkel de eerste 130 van deze lijst (in volgorde van betaling) kunnen zeker van start gaan, de overige 20 reserves moeten rekenen op forfaits om alsnog te kunnen deelnemen. De genummerde deelnemerslijst met gelukkigen en reserves zal eerstdaags te zien zijn op de website van AMCS.

De Stadense rally verbrak niet enkel het inschrijvingsrecord maar ziet ook jaar na jaar het niveau stijgen. Zo mag men dit jaar op de komst van Freddy Loix rekenen, die wedstrijdritme komt onderhouden met een Skoda Fabia Super 2000 van Renť Georges. Fast Freddy wordt voor de gelegenheid genavigeerd door de echtgenote van sponsor Stefaan Vallaeys. Verder wil viervoudig winnaar Paul Lietaer zeker van de partij zijn, al weet hij nog niet met welke wagen. Het NCRS-team zal terug prominent aanwezig zijn met Subaru's voor Soenens (Impreza WRC S12), Beauprez (Impreza WRC S5) en Cracco (Impreza WRC S9). Ook Maes (Octavia) en Cornelis (Impreza) brengen een WRC in stelling terwijl oa. Cools (Lancer Evo X), Coene (Lancer Evo X), Vermeirsch (Sierra), Bruneel (Impreza), Van Keer (Lancer Evo 9), Rowe (Lancer Evo 3),... nog voor enkele snelle 4x4's zorgen. Met oa. Lefevere, Braeckevelt, Bossu, Cokelaere, Sutens, Van Lancker,... is ook het BMW-kamp weer goed vertegenwoordigd. Glorieux (BMW), Tytgat (Transeurope), Decock (Porsche) en Denys (Ascona) zijn dan weer de blikvangers bij de Historics, die dit keer met een 40-tal zijn. (volledige inschrijvingslijst)

Meer info en een complete voorbeschouwing over de 1ste Rally van Staden in de loop van volgende week!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws