www.shakedown.be - rallysport in belgi

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgi

Wachtlijst Rally van Staden veroorzaakt commotie
09.08.2011 - 19:15, jdh

Het was te verwachten: 50 van de 180 ingeschreven teams een week voor de wedstrijd laten weten dat ze niet mogen starten gaat niet onopgemerkt voorbij. De meesten vallen uit de boot omwille van een late inschrijving en/of betaling maar AMCS keek dit jaar - zoals in het reglement vermeld - ook streng toe op de invulling van het inschrijvingsformulier. Wie door deze reden op de wachtlijst is terechtgekomen is dan ook extra ontgoocheld.

De reacties via mail of Facebook zijn dan ook heftig, met de organisatie als kop van jut. Sommigen hebben het gevoel dat ze om persoonlijke redenen geweigerd werden, anderen zullen nooit meer starten in Staden of geven er voor de rest van het seizoen de brui aan.

Bovendien kregen enkele deelnemers onterecht een e-mail dat ze zich op de wachtlijst bevonden, nota bene verstuurd door onbekenden en niet door de organisatie zelf. "We hebben ondertussen kunnen traceren van waar de berichten komen en deze zaak zal zeker juridische gevolgen krijgen. Wie wel en niet mag deelnemen zit als volgt in elkaar: U hebt een nummer op de deelnemerslijst, dan bent u zeker van deelname. U staat op de wachtlijst, dan bent u uitgenodigd voor technische keuring en kunt deelnemen bij uitvallen andere rijder. Alle andere rijders die meer dan 25 plaatsen achteruit stonden op de wachtlijst werd een mail verstuurd dat zij niet kunnen deelnemen.", staat te lezen op www.amcstaden.be.

Na de ORC Rally moeten nu ook in Staden heel wat teams aan de kant blijven. De regionale rallysport zit in de lift en bovendien trekt de Flanders International Rally Challenge telkens heel wat buitenlanders aan die er steeds vroeg bij zijn met hun inschrijving. (Al kan er volgend jaar misschien eens een FIRC-manche buiten West-Vlaanderen georganiseerd worden?) Ondertussen stromen de inschrijvingen voor de Hemicuda Rally van eind september al volop binnen en ook voor de TBR Rally (die hoogstwaarschijnlijk de Noordzeerally vervangt op de FIRC-kalender) mag er een vol huis verwacht worden. Snel (volledig) inschrijven n meteen betalen is dus de boodschap.

Reageren kan op onze Facebook-pagina

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws