www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Staden: Freddy Loix komt wedstrijdritme opdoen voor de Barum
12.08.2011 - 20:25, persbericht

Volgende maandag staat de rijder van het BFO//ŠKODA Rally Team met een Fabia Super 2000 van de laatste generatie aan de start van de Rally van Staden. Een mooie opwarming voor Freddy Loix, die nadien zijn IRCcampagne zal verder zetten in de Barum, Hongarije, Sanremo en Cyprus.

Het was een korte zomervakantie voor Freddy Loix en Frédéric Miclotte. Ze kregen amper de tijd om te genieten van hun overwinning in de Geko Ypres Rally, want kort nadien vlogen ze richting Rally Bohemia. Ook daar reden ze met hun ŠKODA Fabia Super 2000 naar de zege. “Het was nochtans geen makkelijke overwinning”, herinnert Freddy zich. “De weersomstandigheden waren heel wisselvallig en door een verkeerde bandenkeuze verloor ik zowat een halve minuut. In de tweede lus kwam de regen hard naar beneden, maar toch zijn we er in geslaagd de kloof te dichten en naar de eerste plaats te rijden.”

Enkele dagen geleden volgde dan een ontwikkelingstest met de mensen van ŠKODA Motorsport. “In zo een test maal je niet zo heel veel kilometers af, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij een voorbereidende test op een wedstrijd, maar de samenwerking met de ingenieurs bleek zijn vruchten af te werpen. Het materiaal dat we deze keer hebben getest zal aan het eind van het jaar worden gebruikt.”

Nadien spendeerden de leden van het BFO//ŠKODA Rally Team een hele dag aan het afstellen van hun Fabia Super 2000 voor de Barum Rally, die ze van 26 tot 28 augustus zullen afwerken. Vooraleer ze richting Oost-Europa trekken zet Freddy Loix eerst nog even zijn racehelm op, in het westen van België. “Volgende maandag rijd ik de Rally van Staden, samen met Evelyn Moreels. Zij is de echtgenote van Stefaan Vallaeys, CEO van BFO Family Office”, legt Freddy uit. “De idee om samen met Evelyn een wedstrijd te rijden dateert van eind juni, in Ieper. Deze korte wedstrijd komt net op tijd. Enkele dagen voor de start van de Barum kan ik zo opnieuw wat wedstrijdritme opdoen. De Rally van Staden bestaat uit drie oude chronoritten van de Omloop van Vlaanderen en telt in het totaal 98 kilometer tegen de klok. Het geeft me ook de gelegenheid om met de ŠKODA Fabia Super 2000 Evolution van René Georges te rijden. Het startveld is van een degelijk niveau en ik weet dat Stefaan Prinzie er samen met zijn dochter Hanne rijdt. Ook voor haar is het de eerste keer als corijder. Toch zullen we proberen de wedstrijd te winnen!”

Eens de Rally van Staden afgelopen werkt Freddy Loix samen met Frédéric Miclotte het vervolg van zijn programma in de Intercontinental Rally Challenge af. “Het worden drukke weken”, stelt de rijder van het BFO//ŠKODA Rally Team. “Na de Barum in de Tsjechische Republiek eind augustus werken we van 9 tot 11 september de Mecsek Rally in Hongarije af. Nadien trekken we naar de Sanremorally (22 tot 24 september) en we komen ook aan de start in de Cyprus Rally, laatste manche van de IRC 2011, van 3 tot 5 november.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws