www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Legend BdS: Rauno Aaltonen met Mini Cooper S
12.01.2011 - 18:23, persbericht

Op initiatief van MINI Belux zal de Finse legende Rauno Aaltonen aan de start van de Boucles de Spa verschijnen en dat aan het stuur van de Mini Cooper S van François de Spa. Als laatste eindwinnaar in een Mini Cooper van de Rally van Monte Carlo (1967), heeft Rauno Aaltonen ingestemd om opnieuw plaats te nemen aan het stuur van een Mini Cooper S. Ditmaal gaat het om een exemplaar uit 1964, het jaar van de eerste overwinning van Mini in de befaamde Monte Carlo. De Fin start in Spa met als copiloot de zeer ervaren Christian Delferier en het is overduidelijk dat dit team niet komt om een figurantenrol te spelen. Delferier won aan de zijde van Jean-Louis Haxhe overigens al een editie van de Boucles en dat in 1973 met een DAF 66.

Geboren in 1938 in Turku (Finland), maakt Rauno Aaltonen deel uit van de legendarische piloten die de reputatie van Scandinavische piloten hebben opgebouwd. Hij is één van de eerste “Flying Finn” en eveneens de uitvinder van de linksvoetige remtechniek. We zijn de invoerder dan ook zeer erkentelijk dat hij de jongere generaties met de traditie van MINI in de rallywereld wil laten kennis maken, op een ogenblik dat het roemrijke merk zijn terugkeer naar het WK rally voorbereid met de MINI Countryman WRC.

Voor het overige zouden we iedereen willen oproepen om zich zo snel mogelijk in te schrijven of de inschrijving in orde te brengen, ten einde slechte verrassingen te vermijden. “We gaan te veel inschrijvingen hebben”, legt organisator Pierre Delettre uit. “We zitten op een week van het sluiten van de inschrijvingen en met ons systeem van een lus mogen en kunnen we maar 290 à 300 gegadigden toelaten. We willen niet gaan selecteren en dus zal het ogenbik van de volledige de betaling de doorslag geven in geval van een te groot aantal deelnemers. Zij die in orde zijn, moeten en hoeven zich dus geen zorgen te maken.”

Voorlopige deelnemerslijst Classic
Voorlopige deelnemerslijst Legend

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws