www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Staden: Geert Beauprez mikt op podiumplaats
13.08.2011 - 19:37, persbericht

Alle rallyliefhebbers kiezen op 15 augustus richting Staden, waar de Short Rally het startsein betekent van het naseizoen. Een van de vele streekrijders die er aan de start verschijnt is Langemarknaar Geert Beauprez. "De Buze" wordt aan het stuur van de Subaru Impreza WRC S5 meteen tot een van de topfavorieten gebombardeerd. Zeker na zijn 3de plaats in Wervik, achter zijn NCRS-teamgenoten Melissa Debackere en Dominique Bruyneel.

Beauprez: "Wat de eindzege betreft denk ik dat we met de komst van Freddy Loix en de Skoda Fabia al een uitgesproken favoriet hebben. Er zal weinig verhaal te halen zijn tegen de Limburger, die eind juni nog voor de zevende keer Ieper op zijn naam schreef. Maar daarachter kan zich een boeiende strijd voor de dichtste ereplaatsen ontwikkelen. Hoofdrolspelers zijn er genoeg. Denken we maar aan Andy Lefevere, Philip Cracco en andere snelle jongens als Bert Coene. Ik hoop tussen al deze mensen ook een rolletje van belang op te eisen. Staden kent voor mij weinig of geen geheimen. Niet alleen omwille van het feit dat deze wedstrijd dicht in mijn achtertuin wordt verreden, maar ook door de vele vroegere deelnames. In 2000 triomfeerde ik zelfs in de toenmalige rallysprint. Vorig jaar zat ik naast Stefaan Stouf in diens Ford Escort en waren we in strijd voor het laagste podiumschavotje, toen een slippertje er anders over besliste."

Heeft De Buze een pak ervaring, voor zijn co wordt het de grote vuurdoop. "Danny Markey is een echte jeugdvriend van op de Madonna en is genoegzaam bekend in het autocrossmilieu. Maar ik probeerde al lange tijd 'de vleesgigant' warm te maken voor de rallysport. In Ieper nam hij plaats naast me in de VIP-wagen en was meteen gewonnen om naast me plaats te nemen in Staden."

Na Staden rijdt Geert ook nog de Omloop van Vlaanderen als co-piloot van Philip Cracco. Nadien is het weer tijd om zelf het stuur in handen te nemen. Volgende rally's op onverhard mogen dan het duo Geert Beauprez-Wim Soenens verwelkomen: Terra de Catalunya (Spanje), Terre de Cardabelle (Frankrijk) en Terre de Vaucluse (Frankrijk). Tussendoor wordt ook nog de TBR afgewerkt.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws