www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Staden: Pech blijft Glorieux/Desmedt achtervolgen
16.08.2011 - 20:02, persbericht

Na Ieper stond als volgende deelname de Rally van Staden op het programma. Het euvel van Ieper werd hersteld en dit niet zonder problemen gezien de bestelde dichting maar niet binnenkwam. Op donderdag voor Staden kon niet langer gewacht worden en werd een originele pakking geplaatst. Op naar Staden. Bij de verkenningen op zondag bleek de onverharde strook van KP Westrozebeke er niet al te super bij te liggen waarbij toch enige voorzichtigheid was aangeraden. De deelnemerslijst leerde ons dat we een top 5 plaats in het vooruitzicht mochten stellen, zonder pech natuurlijk.

De BMW werd van vijsje tot boutje nagekeken en de motor afgesteld. Bij een eerste ritje was iedereen vol zelfvertrouwen want de motor draaide als een Zwitsers uurwerk en de ophanging voelde heel goed aan. Bij het afronden van de eerste 3 KP's bleek onze ambitie, top 6, heel goed te verwezenlijken. Derde tijd op KP 1 en 2 en zesde tijd op KP 3. Op de onverharde stukken nam piloot Geert toch wat veiligheidsmarge vooral om de bolide te sparen. Eerste boucle afgerond op een derde plaats algemeen op 14 seconden op Debyser en Declercq. KP 4 werd niet aangerekend en op KP5 reden Geert en Peter, jawel, de beste tijd. Declercq volgde op 1 seconde en Debyser op 4. KP 6, deels onverhard, werd dan een vierde tijd gereden. Alles liep naar wens en iedereen tevreden. Bij de derde ronde werden KP Staden en Oostnieuwkerke afgesloten op telkens 2 seconden. Na een jump op KP Westrozebeke kwam een onheilspellend geluid van onder de motorkap. Wat gas terug tot aan de finish, 16de tijd, en voorzichtig naar het service. Daar kwam de keiharde diagnose. Tuimelaar gebroken. Out.

Je raakt het nooit gewoon maar de wetten van de mechaniek zijn keihard. Het ganse team staat nu al te popelen om op 28 aug Kasterlee voor te bereiden. Ooit zal het lukken.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws