www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Staden: Mooie 10de plaats voor Bellinko Motorsport
17.08.2011 - 13:03, persbericht

Afgelopen maandag werd in en om Staden de Rally van Staden verreden. Bellinko Motorsport stond er net als vorig jaar aan de start met de Mitsubishi Lancer EVO IX gr.A. In 2010 werd er de 3e plaats behaald maar gezien het excellente deelnemersveld van de editie van 2011 was een herhaling van die prestatie ondenkbaar. Toch hebben Johan en gelegenheids Co-piloot Franki Detraux hun vel duur verkocht met een mooie 7e plaats als resultaat.

Johan van Keer: "Na onze glansprestatie vorig jaar (derde plaats algemeen) konden we natuurlijk niet ontbreken op de jongste editie van de Rally van Staden. We hadden voor de gelegenheid gekozen om onze oude vertrouwde Evo 9 full gr A., voor het eerst dit jaar, van stal te halen. Een evenaring van ons resultaat van 2010 was echter quasi onmogelijk gezien het uitgelezen deelnemersveld. Editie 2011 bracht immers ronkende namen als Freddy loix, Andy Lefevere en een tiental WRCís aan de start. Daarenboven gingen we van start met een nieuwe co-piloot die voor de eerste maal in een groep A zat en een piloot die een bijna vergeten was hoe het voelt om met een Evo te rijden, aangezien ik de laatste maanden met de achterwielaangedreven MK 2 op weg was.

Na de eerste lus, hadden we duidelijk problemen met de afstelling van de vering, na de deskundige afstelling door onze afsteller Eddy, was dit opgelost, en hebben we gewerkt aan de uitlijning, om de derde lus voluit te kunnen gaan. Dat deden we ook en dat resulteerde zo in een mooie 7de plaats algemeen.

In de laatste lus was er echter overmoed in het spel waardoor we op twee KPís in de fout gingen en in de dijk terecht kwamen, wat ons uiteindelijk toch nog een verdienstelijke 10de plaats in Divisie 3 opleverde. We hebben ons echter goed geamuseerd en genoten met volle teugen en dat is toch nog altijd het belangrijkste."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws