www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Staden: Lorenzo Bossu verrassing van de wedstrijd met 5de plek
17.08.2011 - 13:05, persbericht

Co-piloot Koen Demeyere: "Na de geslaagde test in Wervik (met weliswaar heel wat problemen) was de Rally van Staden de tweede wedstrijd voor BMS (Bossu Motor Sport) met de BMW M3. Na een nogal chaotische verkenning (slechts 3x over gereden en ook vooraf geen meter verkend) en 's avonds nog sleutelen aan de auto om oa. het "spoor" wat in orde te krijgen stonden we iet wat nerveus aan de start van KP1.

Die eerste proef zijn we met het mes tussen de tanden vertrokken en dit was direct goed voor een 7de tijd algemeen. De volgende 4 proeven verliepen heel wat minder vlot. Doordat Philip Cracco technische problemen had hebben we die 2x moeten inhalen en verloren zo wat tijd. Op het onverhard zijn we dan echt in een gracht gesukkeld en met wat geluk er weer uitgekropen maar daar bij kreeg het rechter voorwiel een dreun en was de afstelling van het spoor en de wielen weer helemaal om zeep. Ook zijn we eens rond gegaan en hebben we enkele keren het decor van heel (te) dicht gezien waarbij we tot 3x toe plakband nodig hadden om de achterbumper te kunnen bij houden... De flamboyante spectaculaire rijstijl van Lorenzo m.a.w. die in die eerste twee rondes zo een beetje z'n tol eiste :) Maar al bij al toch nog geen moment uit de top-10 verdwenen geweest in die eerste twee rondes.

Maar vanaf toen kreeg iedereen een andere Bossu te zien... Misschien minder leuk voor de toeschouwers, maar dus zuiverder en vooral ook sneller en bovenal foutloos! Enkel de allerlaatste proef (waarbij nog eens alle registers waren open getrokken) brak op het onverhard de ophanging links van het achterwiel weer helemaal af en moesten we als het ware op 3 poten de laatste kilometer verder en nog zo naar het gesloten wagenpark sukkelen. Met 3 top-5 tijden op 6 proeven en dankzij de opgaves (vooral sorties) van enkele deelnemers voor ons, konden we zo nog nipt de 5de plaats veilig stellen.

Vooral de progressie van het minder agressief (en foutloos) rijden van Lorenzo Bossu is vooral mij (als co) enorm opgevallen en nu volgen automatisch dus de resultaten. Hopelijk kunnen we in de volgende wedstrijd (Hemicuda) deze trend vast houden. Grote dank natuurlijk aan iedereen voor het helpen tijdens de service (waarbij het er bij momenten weer hectisch aan toeging) en collega-deelnemers die geholpen hebben om een paar kleine euvels te helpen herstellen tijden het aanschuiven aan de TK's."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws