www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Staden: Sterk debuut met tweede plaats voor Celopi Racing
18.08.2011 - 20:33, persbericht - foto bekaert

Maandag 15 augustus. Het was zover, de Rally van Staden werd voor 130 deelnemers op gang geschoten. Daarbij het debuterende Lembeekse rallyteam CELOPI Racing, met piloot Christophe Panis en copiloot Lode D’haenens in hun opvallende oranje Peugeot 106. Met 11 anderen werd er in de klasse 2C gestreden om een goed resultaat.

De ambities vooraf waren duidelijk: ervaring opdoen, genieten en vooral de finish bereiken. Naar de tijden werd niet direct gekeken, we zagen wel waar we uitkwamen. Er waren drie verschillende klassementsproeven die we vier maal dienden af te leggen. De eerste ronde werd aftastend begonnen met enkele onstuimigheden zoals een spin en een heel warm moment op een strook onverhard. We zagen wel dat we op dat onverhard veel tijd goedmaakten ten opzichte van de collega’s, een opsteker. De tweede en derde ronde waren een heel pak beter. Christophe reed geconcentreerd en Lode leverde perfecte nota’s af! Er werden geen fouten gemaakt en ook de wagen ging nog altijd perfect. Tussenin wel even een stressmoment wanneer de wagen niet meer wou starten aan de regroup. Een batterijklem was losgekomen op het onverhard, maar dit euvel kon gelukkig vrij snel en eenvoudig worden opgelost. De vierde en laatste ronde werd met de nodige marge afgehaspeld, en toch maakten we nog twee foutjes: eerst even rechtdoor en op de laatste proef gingen we te enthousiast te keer bij het uitkomen van het laatste onverhard waardoor we even achteruit moesten. Toch konden we op deze proef nog een snelste tijd in de klasse realiseren! Toen we even verder de finishlijn overschreden was de vreugde groot. Onze eerste rally werd succesvol afgerond, zonder schade en vooral met een onverhoopt resultaat. Toen we de uitslagen bekeken bleek dat we 52ste algemeen eindigden en vooral, tweede in onze klasse! De massaal opgekomen toeschouwers waren laaiend enthousiast… Komt er een vervolg? Een overbodige vraag, jazeker! We houden jullie zeker op de hoogte.

Graag willen wij het team van Philcars bedanken voor de goede service en de perfecte wagen. Daarnaast zetten wij graag onze sponsors nog eens in de verf (Depa Ramen, Peugeot Steenbeke, Schoonheidsspecialiste Hilde Wytynck, Bavam Machinehandel, Groenten & Fruit Wytynck-Van Durme, Drankenhandel Stockman, Slagerij Walter & Hilde en Café The Pope), want zonder hen was deze schitterende dag ondenkbaar. Last but not least willen wij alle toeschouwers bedanken voor de vele aanmoedigingen en de leuke sfeer op de service! Tot de volgende!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws