www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

David Bonjean wint Rallye de la Famenne
21.08.2011 - 22:50, jdh

David Bonjean heeft in een Peugeot 307 WRC de Rallye de la Famenne gewonnen. Bonjean moest aanvankelijk achtervolgen op Jean-Pierre Vandewauwer, die goed op weg leek naar een tiende zege in Marche-en-Famenne. Op KP 13 liet de versnellingsbak van de BMA-Octavia WRC hem echter in de steek. Bonjean had na 15 proeven 3'37" voorsprong op Olivier Collard (Impreza N14). Ghislain de Mťvius (207 R3T) werd derde in Divisie 4 maar moest in de algemene stand wel Bruno Blaise voor zich laten. De Clio-rijder won in Divisie 3-2-1 met een dikke minuut voorsprong op Olivier Martin (Lancer Evo 7).

De Vlamingen kenden er weinig succes. Bij zijn WRC-kennismaking moest Tuur Vanden Abeele (Impreza WRC S9) aan de kant met oliedrukproblemen en ook NCRS-patron Wim Soenens (Impreza WRC S5) gaf op. Verder moesten ook Verhelst (motor), Maes (cardan), Diels en Parmentier (motor) vroegtijdig aan de kant, Vincent Verschueren (Ascona A) reed wel uit maar werd niet in de einduitslag opgenomen.

De rally werd gekenmerkt door heel wat vertragingen en de vele opgaves van oa. Hansen (sortie), Vertommen (sortie), Lejeune (cardan),...

  Uitslagen

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws