www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

LC Racing begint druk seizoenseinde in Kasterlee
24.08.2011 - 21:26, persbericht

LC Racing, het team rond Koen Lauwaert en Pieter Cailliez, liet dit seizoen nog niets van zich horen. Daar komt dit weekend verandering in, met de deelname van Pieter Cailliez en Nico Willems aan de Short Rally van Kasterlee. “Het was inderdaad stil rond ons team,” aldus Koen Lauwaert, “maar de Clio R3 lag begin dit seizoen nog in de lappenmand na de crash in Ieper vorig jaar. Door de drukte in mijn zaak de afgelopen winter werden de herstellingen steeds maar uitgesteld. Maar wie zelfstandig is, neemt zijn klanten altijd voor op zijn hobby, zo gaat het nu eenmaal…” Ook Pieter Cailliez had het de afgelopen winter erg druk: “Ik had allang gepland om mijn eigen baanwagen, een Clio Williams, volledig te strippen en op te lappen. Het chassis en de kas zijn van roest ontdaan en volledig herspoten en de motor kreeg ook een opfrissing. Het beestje kan er weer tegen voor een eind.”

Het team wou al eerder in actie komen, maar door de grote toevloed van inschrijvingen voor de ORC Rally werd het debuut van Pieter Cailliez dit jaar uitgesteld naar de Rally van Staden. “Ik was al ingeschreven voor Staden in juni en had al betaald ook, ik had enkel het vergunningsnummer van mijn co open gelaten en het chassisnummer van de wagen omdat we nog niet wisten met welke auto we gingen deelnemen, de Williams of de R3. Tot ik plots een mail kreeg dat ik door een onvolledige inschrijving naar de wachtlijst was gezet. Ik was er niet zo gelukkig mee, om het zacht uit te drukken. Vandaar onze deelname aan Kasterlee dit weekend, waar we met het nummer 25 van start gaan.”

De SR Kasterlee dient trouwens als grote voorbereiding voor de Omloop Van Vlaanderen, waar Pieter Cailliez samen met Bjorn Willaert zijn debuut maakt in het BK. Verder is er nog een deelname gepland aan de Hemicuda Rally, de thuisrally van het team. Ook een deelname aan de TBR wordt nog bekeken. De komende twee maanden beloven dus druk te worden voor LC Racing.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws