www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Geslaagde test in Famenne voor M-Race Tech Ladie(s)
24.08.2011 - 21:29, persbericht

Met de ORC Rally als eerste wedstrijd werd de Rallye de la Famenne afgelopen weekend de tweede grote test voor de Omloop van Vlaanderen. Vertrouwd co’tje Nathalie Verschuere kon zich jammergenoeg niet vrijmaken dit weekend. Maar geen nood, hulp komt duidelijk uit onverwachte hoek…, tot Vicky’s grote verbazing stelde Jean-Yves voor om de nota’s te lezen! Aan co-ervaring alleszins geen gebrek en daarboven een kans om, op het gebied van afstelling, mechaniek en stiekem ook wel haar rijk(l)unsten eens zelf aan te voelen. Velen dachten dat dit “vrouw aan het stuur, man leest de kaart” avontuur zou uitdraaien op een echtscheiding, maar wat blijkt, bij ons lukt deze combinatie, ook al blijft het bij een one-shot!

Met het gekende Waalse enthousiasme werden we door de organisatie en toeschouwers onthaald, ongelofelijk wat een Mini met een vrouw aan het stuur teweeg brengt bij sommige mensen… De bedoeling van deze rally was echter volop te werken met de Proflex-ophanging. En wat dit betreft, een dikke pluim voor Edwin Pitteman, onze interim mecano, die deze taak zaterdag voor zich nam en de Mini werkelijk perfect heeft afgesteld voor de start.

Met slechts 2 verkenningen over elke KP én gietende regen zondagmorgen stonden we toch met een klein hartje aan de start. We waren dus wel erg verbaasd toen we na de eerste boucle merkten dat we enkele top-20 tijden hadden gereden, sommige sneller dan bepaalde WRC’s. Tijdens de tweede boucle werden we geplaagd door een probleem met een druksensor en verloren we ongeveer 2 minuten en in de derde boucle hield de intercom het eventjes voor bekeken. We eindigden toch nog 39ste op 160 deelnemers. Uiteindelijk bezorgde de regen ‘s morgens ons een droomscenario om zowel in de regen als in het droge te kunnen rijden, met telkens een al even perfecte afstelling, waarmee onze doelstelling met 200% werd behaald. Het was één van de moeilijkste rally’s uit onze “carrière”, superglad en zeer verraderlijk, maar tevens één van de mooiste en met de meeste voldoening.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws