www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Jasper Van den Heuvel wint Short Rally van Kasterlee
28.08.2011 - 19:54, jdh - foto simon panis

Jasper Van den Heuvel heeft in zijn Lancer Evo X de Short Rally van Kasterlee gewonnen. De Mitsubishi-tuner voerde een volledig Nederlandse top-5 met Lancers aan: Jonkers werd tweede voor De Koning, Van Hoof en Van Ballegooijen. Dekens won bij de Historics.

Zoals gewoonljk was er opnieuw een Nederlandse armada neergestreken in het Antwerpse Kasterlee. Piet van Hoof had zoals verwacht zijn handen vol met Jasper Van den Heuvel. De Evo 4-piloot kon met een scratch in de tweede proef even de leiding nemen maar moest vanaf dan opnieuw achtervolgen. Een spin in de vijfde proef deed de Paradigit-rijder 45" verliezen, waarna Van den Heuvel de wedstrijd rustig kon controleren.

Na winnaar Van den Heuvel pakte Arjen de Koning (Lancer Evo 6.5) de tweede plaats op een dikke minuut na een mooie strijd met Hein Jonkers (Lancer Evo 6.5). Van Hoof wist nog vierde te finishen voor van Ballegooijen, die er met zijn Lancer Evo X een volledige Nederlandse top-5 van maakte.

Dirk Vermeirsch, zesde met zijn Ford Sierra Cosworth, nam al snel het voortouw in de strijd om als eerste Belg te finishen, al moest hij eerst even Franky Boulat (BMW M3) voor zich dulden. De thuisrijder finishte uiteindelijk als zevende en klopte merkgenoot Erik Vleminckx met twee seconden. Noortje Van Gennip (Lancer Evo X) en Jan van der Marel (Porsche 911 GT3) maakten de top-10 compleet, net voor VAS-kampioenschapsrijder Steven Dolfen (Clio KC). Noteren we ook de 13de plek van Andy Heyrick (Subaru Impreza) en de mooie tijden van Danny Sutens (BMW Compact), die in de laatste proef terugviel met een lekke band.

Bij de Historics stond aanvankelijk geen maat op Henk Verzeijl (Escort MK 2), maar de Nederlander verdween in het slot van de wedstrijd uit koers. Johan Dekens (Porsche 911) nam de leiding over en won in Divisie 4 voor Gunther Monnens met de Lievens-Porsche en Tom Van Rompuy (Opel Kadett). In Divisie 1-2 zegevierde Sander van Hoof (Opel Astra) voor Nico Denys (Saxo) en Patrick Lefevere (Subaru).

  Uitslagen

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws