www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Kasterlee: Vincent Verstraete opnieuw in top-30
30.08.2011 - 12:04, persbericht

Vorig jaar werd de Short Rally van Kasterlee op vraag van de organisatie verreden als 0-wagen. Dit jaar stond de wedstrijd wel op ons programma meetellende voor het VAS rallykampioenschap.

De 1ste KP Retiescheike bestaat uit een rondkoers en was licht gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De 2de proef Goor die twee onverhard stroken bevat was identiek aan vorig jaar en is in vergelijking met de 1ste KP veel minder technisch. Wel worden door de 4x4 aangedreven autoís geulen getrokken in het mulle onverhard wat nadelig uitkomt voor onze voortrekker. We dienden 4 keer de 1ste KP af te werken en 3 keer de 2de KP.

De 1ste special werd zonder risicoís afgewerkt. Hierbij werden de notaís geoptimaliseerd omdat sommige situaties anders waren dan tijdens de verkenningen. Ook de vele olievaten en strobalen stonden soms anders opgesteld dan vermeld in het roadbook. De 2de special ging vlotter wat resulteerde in een 31ste plaats algemeen.

Tijdens de 2de lus deden de we 10Ē af van onze tijd van KP 1 en bleven we op een 31ste plaats algemeen. Bij het aanvatten van de 3de boucle begon het te regenen. Hierdoor moesten we de 2 klassementsproeven op slicks afwerken. Bij het terug passeren van de start op de rondkoers zagen we de mensen van de RED, brandweer, enz naar hun wagens hollen en werd met de gele vlag gezwaaid. Een achterliggende deelnemer was over de kop gegaan iets voorbij de start. Door het signaal van de marshalls besloten we volledig af te remmen en te kijken of de crew OK was. Hierdoor verloren we redelijk wat tijd en werd het probleem aangekaart bij de koersdirectie. Ze besloten om ons dezelfde tijd te geven als klassegenoot Pieter Caillez die al de ganse dag gelijkaardige tijden draaide als ons .

Op klassementsproef 6 maakten we nog een spin bij het opgaan van het onverhard waardoor vijftien seconden verloren gingen. Met een achterstand van 14 seconden op Pieter Caillez gingen we van start op de laatste proef. We reden nog 6 seconden sneller dan Pieter, maar dat volstond niet om voor de Clio R3 van LC Racing te komen. We finishten uiteindelijk op een 30ste plaats algemeen en werden 4de in de klasse 3G. Hierbij konden we de rally afsluiten met een tevreden gevoel met dank aan serviceteam XLT en de supporters. De volgende wedstrijd op het programma is de Hemicuda Rally in en rond Koekelare!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws