www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Kasterlee: Nieuwe Historic-zege voor Johan Dekens
31.08.2011 - 18:30, persbericht

Na bijna twee maanden van “rust” stond afgelopen zondag de shortrally van Kasterlee op het programma. Door drukke beroepsbezigheden werd de Porsche na de shortrally van de Suikerstreek aan de kant gezet en enkel de nodige herstellingen werden uitgevoerd een paar dagen voor Kasterlee.

Vorig jaar stonden we de eerste maal aan de start in Kasterlee en aangezien het toen meegevallen was leek het ons de ideale wedstrijd om ons terug voor te bereiden voor de resterende wedstrijden van het BK.

Het was Tobi Vandenberghe die de nota’s voor zijn rekening nam, voor hem ook een leuke ervaring aangezien hij normaal altijd zelf aan het stuur zit, in het verleden was hij actief in de rittensport en binnenkort zal hij starten in de Hemicuda rally met zijn Historic Opel Kadett.

We waren op voorhand al verwittigd voor de snelle Nederlander Henk Verzeijl, hij had immers de historicklasse al meermaals gewonnen in Kasterlee. Andere namen om rekening mee te houden waren Glorieux en Monnens. Aangezien we binnen een week aan de start van de volgende BK manche in Roeselare willen verschijnen was het dus de opdracht om de Porsche heelhuids aan de finish trachten te brengen en dus geen risico’s te nemen.

We startten dus met de nodige voorzichtigheid en onze verbazing was groot toen bleek na KP 1 dat we een 2e tijd gerealiseerd hadden, slechts 11 sec. achter Verzeijl. We werden wel zeer kort gevolgd door Glorieux die er ook meteen een strak tempo op na hield.

De opdracht was dus duidelijk, proberen een strak tempo te houden zonder teveel risico’s te nemen om de auto te sparen. We konden tot aan KP 5 de 2e plaats vast houden, nipt gevolgd door de BMW van Glorieux. Op KP 6 zagen we Geert helaas aan de kant staan met de BMW en aan de finish bleek dat Verzeijl ook te kampen had met pech. Dat bracht ons dus op een 1e plaats met ruime voorsprong op Monnens die door de 2 uitvallers van een 4e naar een 2e plaats opgeschoven was.

Met de overwinning in zicht en de ruime voorsprong konden we dus gas lossen om zeker de eindstreep te halen en na de shortrally van Linter en de shortrally van de Suikerstreek ook hier in Kasterlee naar huis te gaan met de overwinning, een mooie 3 op 3.

Even leek het nog dat we ook nog te maken gingen krijgen met mechanische pech op de laatste KP, de versnellingsbak kreeg rare kuren, maar gelukkig was het niet heel erg. De bak is ondertussen al gedemonteerd en we konden minimale schade vaststellen die we nu aan het herstellen zijn voor Roeselare.

Met deze uitstekende resultaten van de afgelopen wedstrijden zijn we dus nu weer helemaal klaar voor de Omloop van Vlaanderen, en als het allemaal een beetje meevalt de komende wedstrijden zullen we om het seizoen af te sluiten ook nog starten in de Shortrally van Sint Truiden zodat we met een beetje geluk er 4 op 4 van kunnen maken.

Naast de Porsche hadden we in Kasterlee ook de Toyota Yaris van Wim aan de start. Voor hem was het de eerste wedstrijd, samen met co Heidi. Zij wisten de Yaris als 3e over de meet te brengen in divisie 3 klasse F. De Yaris heeft de 1e test goed doorstaan, uiteraard kwamen er enkele kinderziektes aan het licht die in de komende weken zullen opgelost worden. Wim zal de Yaris dit jaar nog in enkele wedstrijden aan de tand voelen om dan volgend seizoen een mooi programma van regionale wedstrijden af te werken.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws