www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Kasterlee: Opnieuw vierde plaats voor Olivier/Fieuw
31.08.2011 - 23:16, persbericht

Na het schitterende resultaat in de Rally van Staden trokken we vorig weekend met ambitie naar Kasterlee voor de volgende wedstrijd van het VAS-Kampioenschap. Toen we keken op de deelnemerslijst zagen we dat het zeer moeilijk zou zijn om de 4de plaats algemeen weer te halen maar in onze klasse dachten we wel wat punten te kunnen scoren. Voor ons was het een nieuwe rally en we maakten dan ook gebruik van de drie doortochten op zaterdag om de nota's te maken. De ene proef was redelijk technisch ( dus goed voor de Escort ) maar op de andere proef waren de wagens met meer PK's duidelijk in het voordeel.

De wedstrijd dan: De eerste proef konden we direct aan een mooi tempo afwerken. Het feit dat het "pas" twee weken geleden was dat we nog een wedstrijd reden zorgde er wel voor dat we direct het goede ritme hadden. Ook de nieuwe nota's waren goed en de wagen was perfect. We draaiden dan ook de 2de tijd in de klasse en zelfs een 5de tijd algemeen bij de Historics! Na de eerste twee proeven stonden we samen met Nico Wyfels aan de leiding in onze klasse en dit bleef ook zo tot en met de voorlaatste proef. We konden wat afstand nemen van Nico maar Tom Van Rompuy, die na een tragere start telkens iets sneller draaide dan ons, zette op de laatste KP een kannontijd neer en zo ontglipte ons op de laatste proef nog de eerste plaats in de klasse en zelfs de 3de plaats algemeen... Zo eindigden we "weer" 4de algemeen en 2de in de klasse. In functie van het kampioenschap deden we opnieuw een goede zaak.

We staan nu al op een 8ste plaats algemeen en 4de in de klasse in het VAS kampioenschap Historic. Na de 0-score in Monteberg, Linter en Oostrozebeke moeten we zeer tevreden zijn met deze tussenstand en met nog 3 rally's te gaan (Koekelare, TBR & St Truiden) is nog veel mogelijk. We nemen straks niet deel aan de Omloop van Vlaanderen omdat we ons budget willen houden voor de rest van het VAS-kampioenschap. Opnieuw bedankt aan CRE-Group voor de service en op naar de Hemicuda Rally te Koekelare op 25 september.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws