www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop: Hans Weijs Junior met NCRS-Impreza WRC S9
02.09.2011 - 18:01, jdh

NCRS maakte een tijdje geleden bekend dat het bezig was om Hans Weijs Junior in Roeselare aan de start te krijgen met hun Impreza WRC S9. Het bleef daarna wat stil, maar uiteindelijk bevestigde de organisatie van de Omloop van Vlaanderen vanmiddag de deelname van de jonge Nederlander. De reden van de late bekendmaking zijn volgens ncrs.be tweeŽrlei: de wagen moest eerst nog aan een grondige test worden onderworpen in Engeland Ťn het budget moest nog volledig rond raken. Uiteindelijk lukte dat dankzij de steun van oa. Stock Depot en Interieur Onraedt.

Weijs Junior wordt opnieuw bijgestaan door Bjorn Degandt, die volgend weekend aan zijn tiende deelname toe is in Roeselare in zijn... 100ste rally! Weijs en Degandt krijgen bovendien startnummer 1 toebedeeld. Naast zoon Hans komt ook vader Hans Weijs 'Senior' aan de start in Roeselare met de vertrouwde CitroŽn C2 Super 1600.

Dankzij de deelname van Weijs staan uiteindelijk 12 WRC's aan de start van de 52ste Omloop van Vlaanderen. NCRS zet hun andere WRC's in voor Bernd Casier (Impreza WRC S12) en Koen Dewaele (Impreza WRC S5) terwijl ook de Engelsen Pritchard (S11) en Lloyd (S14) een Subaru zullen besturen. Melissa Debackere debuteert in het BK met de ex-Tsjoen Focus WRC '08, Patrick Snijers komt dan weer kennismaken met de Mini Cooper in WRC-configuratie. Reeds meer vertrouwd met hun bolide zijn Pieter Tsjoen en Alexandre Romain in hun CitroŽns C4 WRC of David Bonjean, bijgestaan door Eddy Snaet, in de originele Peugeot 307 WRC. Timothy Van Parijs haalt nog eens de Vergalle-Focus WRC '05 van stal, Bart Maes maakt met de BMA-Skoda Octavia het lijstje WRC's compleet. Daarnaast zijn er nog de vele snelle BMW's, Porsches, de uitgebreide groep N-categorie,... Meer info over het volledige deelnemersveld volgt ongetwijfeld de komende dagen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws