www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop van Vlaanderen: Het parcours onder de loep
05.09.2011 - 19:16, jdh

De Omloop van Vlaanderen onderging dit jaar opnieuw enkele veranderingen. De organisatie gaf in grote lijnen de volgende parcourswijzigingen mee.

Vrijdag 9 september
KP Izegem (7,88 km) is een grotendeels nieuwe KP bestaande uit een beproefd gedeelte van Izegem met daarbij nog een nieuw stuk dat al jaren niet meer verreden werd.
KP Beveren (14,5 km, versie 2009) is nu al een klassieker met de ringweg R32 die terug afgesloten wordt en dienst doet als publiekszone waarbij men de wagens verschillende keren kan zien.

Zaterdag 10 september
KP Passendale (14,99 km) wordt verreden in dezelfde regio, langs dezelfde wegen maar volledig hertekend! Nog nooit op deze manier verreden.
KP Gits (8,5 km) is ongeveer hetzelfde als in 2009 maar met een ander middenstuk
KP Zilverberg (20,52 km) bevat terug meerdere rondjes maar het laatste stuk van vorig jaar zit er niet meer bij
KP Rumbeke (10,53 km) is grotendeels nieuw met zowel bekende als onbekende stukken.
KP Zoning (7,17 km) is na een jaar afwezigheid terug, dit keer pas vanaf de tweede ronde op zaterdag verreden om bepaalde bedrijven op de industriezone niet de ganse dag af te sluiten. Dat deze rondkoers wel degelijk 'fun' kan zijn bewijst het on-boardfilmpje op onze Facebook-pagina...

De nationale wedstrijd rijdt op vrijdag éénmaal Beveren en Izegem, zaterdag staan één ronde van vier proeven en twee ronden van vijf proeven op het programma. (timing BK)

De Historic-wedstrijd rijdt vrijdag tweemaal KP Izegem met tussenin KP Beveren. Op zaterdag rijden ze na de BK-wedstrijd, behalve de laatste drie proeven. (timing Historic)

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws