www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop: Filip Cailliau ambitieus met originele Audi Quattro
06.09.2011 - 18:31, persbericht

Top Motors en Maes & Zoon zullen tijdens de komende Omloop van Vlaanderen de prachtige Audi Quattro van het duo Cailliau & D’Alleine steunen. “Audi heeft een lange en succesvolle traditie in de autosport. Zowel op circuit als in rally. Denk maar aan de legendarische Audi Quattro die menig rally’s won met de urquattro in het wereldkampioenschap en tweemaal wereldkampioen werd met de Fin Mikkola en de Zweed Blomqvist. ”, geeft woordvoerder Filip Dischlovoi tekst en uitleg.

Momenteel is Audi niet actief in de hoogste regionen van de rally, maar is sinds twee decennia zéér succesvol in DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft). Ook is Audi momenteel op circuit met de R8 LMS aanwezig in GT3 op internationaal en nationaal niveau en won afgelopen seizoen reeds belangrijke wedstrijden zoals de zware 24 uren-wedstrijden van Francorchamps en Zolder. Ze pakten dit seizoen ook reeds de constructeurtitel in de Blancpain Endurance Series, waarin alle belangrijke merken aanwezig zijn. Ook in de FIA GT3 stond de Audi R8 LMS reeds op het hoogste podium. Audi won dit jaar ook de legendarische 24 Uren van Le Mans met de R18 TDI. Ook Volkswagen, dat in dezelfde groep huist, is door zijn degelijkheid heer en meester in de zwaarste wedstrijd ter wereld; Le Dakar en zal binnenkort zijn opwachting maken in het wereldkampioenschap rally.

De zware inspanningen van een constructeur die investeert in competitie worden grotendeels aangewend met als doel om de gebruikte technische evoluties aan te wenden om zodoende de wegversies veiliger en betrouwbaarder te maken. De successen in autosport komen steeds ten goede richting klant. “Door onze steun aan dit project willen we twee belangrijke schakels belichten”, gaat Filip Dischlovoi verder. “Via Top Motors en Maes & Zoon willen we enerzijds onze klanten in contact brengen met de nostalgische kant van de zaak. Audi stond steeds garant voor zeer degelijk materiaal. Zowel op de weg als in competitie. We willen hen via deze weg in contact brengen met de sport die bij Audi steeds een belangrijke factor speelde inzake de verdere ontwikkeling voor de wagens op de openbare weg. Anderzijds kunnen we zodoende ook de interesse losweken richting de huidige sportieve modellen die Audi vandaag aanbiedt op de markt”. Het team dat de kleuren van Top Motors en Maes & Zoon zal verdedigen is het duo Filip Cailliau & Kris D’Alleine dat tijdens de afgelopen editie van de Ypres Historic Rally tweede algemeen werden bij de nationale Historics. Een prestatie die Cailliau ook reeds in het verleden realiseerde met een zekere Jean-Marie Dedecker als co-rijder. Calliau beschikt over een unieke Audi Quattro, ook wel eens de urquattro genoemd. De wagen dateert van 1980, is voorzien van een vijfcilinder 2144 cc-motor met een slordige 300 pk in het vooronder. Dit juweeltje werd in 2008 door het duo Duez / Lux gemend in de Legend Boucles de Spa, exact 25 jaar na hun overwinning met een identieke wagen. Na de Omloop van Vlaanderen verhuist de Audi Quattro richting een tentoonstelling rond François Monten die met een dergelijke krachtpatser alle concurrentie binnen de rallycross op een hoopje reed.

“Dit is nog de enige Audi Quattro die in België rondrijdt en gezien het bouwnummer ook de oudste”, aldus Filip Cailliau. “Ik kreeg reeds veel aanbiedingen om de wagen te verhuren, maar daar ben ik heel selectief in. Ik ben zeer tevreden met de samenwerking met Top Motors en Maes & Zoon, en ik zal hun vertrouwen niet beschamen. Tijdens de Omloop van Vlaanderen start ik om te winnen en ik hoop op een natte en vettige ondergrond. Dan komt de vierwielaandrijving het best tot zijn recht. Verder staat ook nog de Rally van de Condroz op het programma, terwijl ik meer dan waarschijnlijk volgend seizoen het volledige Historic Rallyprogramma zal afwerken”.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws