www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop: Mathias Viaene: "Top-20 zou mooi zijn, top-15 super"
06.09.2011 - 21:36, persbericht

Komend weekend hervat Waregemnaar Mathias Viaene zijn rallyprogramma tijdens de 52ste Accent.Jobs Omloop Van Vlaanderen. Voor de 6de manche van het BFO Belgian Rally Championship doet het Safety On The Road, Speed On The Track Team opnieuw beroep op de BMW M3 van Heli Racing.

“Omdat enkele onderdelen van de motor niet tijdig geleverd werden, moesten we voor de ORC Rally op zoek naar een alternatief. Alles is inmiddels in orde gekomen en de Rally van Staden zou onze laatste test met de nieuwe motor worden. Maar door de beruchte wachtlijst ging het feestje niet door, waardoor we nu voor ons grote examen staan in Roeselare. De wagen onderging nog een aantal kleine wijzigingen zoals oa. een servostuur, wat hem een stuk efficiënter bestuurbaar moet maken.”

Efficiënter en ambitieuzer?
“Hoewel de Omloop Van Vlaanderen voor mij een streekrally is, dateert mijn laatste deelname met een topwagen reeds van 1995 met de Mazda 323 GT/R van Jos Boon Racing. De voorbije jaren kwam ik vooral aan de start bij de Historics. De inschrijvingslijst telt dit jaar 12 WRC’s, diverse dikke Gr A’s of S2000 wagens. Allemaal wagens met beduidend meer grip. Een top-20 zou mooi zijn en een top-15 een superresultaat. Toch ben ik zeker dat met onze oudere wagen ons mannetje kunnen staan tegenover de modernere wagens van de concurrentie. Ik ben ook benieuwd naar de kloof met de BMW van Andy Lefevere. In Tielt moesten we aanvankelijk één seconde per kilometer prijsgeven en naar verloop konden we de kloof verkleinen. In de Rally de Wallonie slaagden we er dan weer in om te wedijveren met de Porsche GT3 van Timothy Van Parijs. Allemaal tekenen van progressie! Ik vertrek vrijdagavond alvast met het mes tussen de tanden.”

Mathias Viaene en co-piloot Johan Van Malderghem verdedigen komend weekend de kleuren van Safety On The Road, Speed On The Track met het startnummer 18 op de deuren. Hou deze week ook de website van www.safetyontheroad.be nauwlettend in de gaten, want er staat weer heel wat op til. Zo worden er na afloop van de Omloop Van Vlaanderen opnieuw 10 waardebonnen op een gratis slipcursus weggeschonken. Registreer u door ons charter te tekenen en maak kans op deze mooie prijzen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws