www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop: Jonas Langenakens mikt op regelmaat in Roeselare
07.09.2011 - 22:31, persbericht

Met de Omloop van Vlaanderen wordt het Belgisch Kampioenschap Rally na de lange zomerpauze weer op gang getrokken. Op vrijdag 9 september komen de rallytenoren weer in actie om twee avondproeven af te werken. Voor wie de editie van verleden jaar nog bijgebleven is, zal zich ongetwijfeld de sterke prestatie van Jonas Langenakens in het donker nog herinneren. Hij sloot de eerste dag af op een uitstekende vijfde plaats in de algemene rangschikking voor tal van potentieel snellere WRC’s, S2000’s en gr A’s. Jonas, die opnieuw bijgestaan wordt door co-piloot Nico Beernaert, kiest deze keer toch voor een andere aanpak: “Verleden jaar hebben we eigenlijk vanaf de eerste meter aangevallen op vrijdag om dan zaterdag te doseren toen onze naaste concurrent was uitgevallen. Een foutje is snel gebeurd op de West-Vlaamse proeven, de regelmatigste wint meestal dan ook op het einde van de rit. En dat is wat we ook gaan proberen, zowel tijdens de korte vrijdagavond als op de lange zaterdag.”

Dat Jonas Langenakens aan een ijzersterk seizoen bezig is, kan niemand ontkennen. Hij heeft reeds drie seizoensoverwinningen op zak en ook in Bocholt en Namen bewees hij het snelste met een groep N overweg te kunnen. Hij stevent dan ook recht af op een titel in de klasse 3 die hem nog maar moeilijk kan ontglippen, maar dan moet er in Roeselare wel gefinisht worden. Mathematisch maakt immers ook Anthony Martin nog aanspraak op de titel, maar hij zal niet starten in de Omloop. Ook Cédric Cherain vinden we niet terug op de deelnemerslijst. Toch gaan niet minder dan 13 wagens de strijd aan in klasse 3 waarvan het meeste weerwerk wellicht uit eigen hoek mag verwacht worden. Net zoals in 2010 treed Stéphane Lhonnay aan met een Evo X met niemand minder dan oude bekende Ludo L’Hoyes aan zijn zijde. Jonas kijkt alvast uit naar de strijd met zijn teammaatjes! Ook Jasper Van den Heuvel komt aan de start met een Evo X maar dan wel een exemplaar ingeschreven in de klasse 2 (R4).

Jonas bekijkt het nuchter: “Neenee, ik ga me zeker niet blindstaren op de tijden die Jasper draait. Hij hoeft immers geen leidersplaats in een kampioenschap te verdedigen. Het is niet alleen een steengoede piloot die elk vijsje van zijn bolide kent maar bovendien is een R4 een pak lichter en heeft deze een veel meer geavanceerde ophanging dan onze N4. Het is natuurlijk wel interessant om te volgen hoeveel verschil er tussen beide klasses zal zitten.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws