www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop dag 1: Snijers zet Tsjoen onder druk
10.09.2011 - 12:04, persbericht bfo-brc

Vanavond is de 52ste Accent.Jobs Omloop van Vlaanderen, de 6de manche van het BFO Belgian Rally Championship, van start gegaan met twee klassementsproeven, de bekende showproef in Beveren en de lastige proef in Izegem. De Subaru's verloren wat van hun pluimen op de openingsproef. Niet abnormaal, want zowel Hans Weijs Jr als Bernd Casier hadden slechts een vijftal minuutjes kunnen 'testen' met hun Impreza's.

Hans Weijs liet de motor afslaan na een kleine schuiver. "Toen we aan de start van de proef stonden, wisten we echt niet wat er zou gebeuren. Het waren onze eerste meters in 'stage mode'. Het schakelen aan het stuur was wel wat zoeken. Daardoor liet ik de motor ook even afslaan, omdat ik niet in de juiste versnelling zat. Ach, zonder testsessie kan je bij je debuut met een WRC niet meestrijden voor de overwinning. Maar, ik amuseer me geweldig," lachte de jonge Nederlander.

Bernd Casier, die de Impreza WRC S12 ontdekte op snelheid, had hetzelfde gevoel: "De Subaru heeft een enorm potentieel. Ik had hem zelfs nog wat agressiever verwacht." De leiding in de wedstrijd is in handen van Pieter Tsjoen met zijn Citroën C4 WRC. Tsjoen kan hier profiteren van het forfait van zijn merkgenoot en leider in het kampioenschap, Alexandre Romain. Maar, Pieter Tsjoen moet uitkijken voor Patrick Snijers, die met zijn Mini John Cooper Works op amper 2"7 volgt, na een besttijd in Izegem. Bernd Casier volgt op de derde plaats, gevolgd door een ontketende Jasper van den Heuvel met de Mitsubishi Lancer R4. David Bonjean is zesde, voor Andy Lefevere en Hans Weijs Jr, die al 42" verloor. Jonas Langenakens, 9de, deed een prima zaak in Klasse 3, waarin hij al 18" voorsprong heeft op Stéphane Lhonnay.

In de Citroën C2 Trophy heeft Kevin Demaerschalk de leiding genomen, terwijl Manuel Canal- Roblès de beste start nam in de Ford Fiesta SportTrophy.

Melissa Debackere in de problemen
Op de allereerste proef van de Accent.Jobs Omloop van Vlaanderen kwam de Ford Focus WRC 08 van Melissa Debackere en Cindy Cokelaere vlak na de start al tot stilstand. Het euvel, een losgekomen stroomkabel, werd pas na vele minuten ontdekt. Melissa, die voor de eerste keer de Focus bestuurt op nationaal niveau, heeft meteen 6 minuten verloren.

Andy Lefevere op "intermediates"
Het blauwe kanon van Andy Lefevere staat na de eerste twee proeven al op een keurige 7de plaats algemeen, tussen het WRC-geweld. Andy verklaarde voor de start dat hij de voorbije week lange dagen moest werken om de BMW M3 klaar te stomen, zodat hij niet al te fris aan de start kwam. Lefevere wil met de BMW M3 enkele WRC's het nakijken geven. "Maar, dan moet er wel één voorwaarde vervuld zijn: het moet droog blijven. Ondanks tractiecontrole, kan ik niet tegen de 4x4's opboksen in de regen," lachte Andy, die op de openingsproef regelmatig de voorste banden blokkeerde bij het remmen. Andy had… intermediates gemonteerd.

Eerste scratch voor de Mini WRC!
De Mini John Cooper Works WRC heeft zijn intrede in het BFO Belgian Rally Championship niet gemist. Op de tweede proef van de Omloop van Vlaanderen zette Patrick Snijers de snelste tijd op de tabellen, 2"7 voor Pieter Tsjoen in zijn vertrouwde Citroën C4 WRC, die dit weekend voorzien is van een nieuwe decoratie. "Ik voel inderdaad wel wat verschil met de S2000-versie van Ieper," lachte Patrick. "Maar, afgezien van het motorvermogen is de Mini exact hetzelfde als in Ieper: dezelfde versnellingsbak, dezelfde ophanging…"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws