www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop: Tsjoen blijft leider, Patrick Snijers valt terug
10.09.2011 - 14:03, persbericht bfo-brc

De openingsronde van de tweede etappe van de Omloop van Vlaanderen heeft voor heel wat omwentelingen gezorgd. Aanvankelijk werd Pieter Tsjoen onder druk gezet door Patrick Snijers, die in Gits zijn tweede scratch van de wedstrijd klokte. Maar, op KP 6, de proef in Rumbeke, ging de Mini John Cooper Works WRC even in de fout. "Het gaspedaal bleef volledig open staan. Blijkbaar zat er een schroefje geblokkeerd. Daardoor schoven we van de baan en verspeelden we ruim 2 minuten," vertelde Patrick. Tsjoen, die bekende dat hij verrast was door de snelheid van de Mini JCW WRC, heeft ondertussen al een mooie voorsprong van 23" opgebouwd. Zijn naaste achtervolger is Bernd Casier, die de Subaru Impreza WRC S12 van NCRS ontdekt. Bernd Casier maakte een kleine schuiver op de zesde proef.

Na de opgaves van Hans Weijs Jr (motorkoeling), Jasper Van den Heuvel (differentieel) en Jonas Langenakens, staat Tim Van Parijs stevig op de derde plaats. Ook Melissa Debackere heeft de strijd gestaakt wegens aanhoudende mechanische problemen. David Bonjean, die stilaan de juiste afstellingen gevonden heeft voor de Peugeot 307 WRC, staat daardoor vierde op 2'10" van de leider, voor Patrick Snijers en Mathias Viaene, de eerste met een achterwielaandrijver na de opgave van Andy Lefevere in Rumbeke.

In Groep N heeft Bert Coene de leiding genomen na de opgave van Langenakens (elektrische problemen voor start KP Passendale). Hermen Kobus staat met zijn snelle Renault Clio R3 op een mooie 9de plaats, gevolgd door Kevin Demaerschalck. Nicolas Damsin, zijn naaste concurrent in de CitroŽn Trophy, ging deze ochtend over de kop.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws