www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop: Pieter Tsjoen recordhouder met zevende zege
10.09.2011 - 22:46, jdh - foto hollebeke

Pieter Tsjoen heeft in de Omloop van Vlaanderen een zevende recordzege behaald. Met zijn CitroŽn C4 WRC had hij aan de finish 2'35" voorsprong op Bernd Casier (Impreza S12), Tim Van Parijs (Focus WRC 05) werd derde op zo'n 3 minuten. Patrick Snijers moest na pech vrede nemen met een vierde plaats bij het Mini WRC-debuut.

Na het forfait van Romain (budget) leek Pieter Tsjoen weinig tegenstand te krijgen in de 52ste Omloop van Vlaanderen. De C4-rijder opende het snelst op vrijdagavond in Beveren maar moest de scratch in Izegem ietwat verrassend aan Patrick Snijers laten. Een verschil van slechts 2.5" tussen Snijers en Tsjoen leek veelbelovend voor het zaterdaggedeelte. Nog spannender leek het toen Casier het snelst opende op zaterdag bij zijn debuut met de NCRS-Impreza WRC S12.

Tsjoen stelde echter snel orde op zaken en zag zijn concurrenten bovendien tijd verliezen. Snijers verloor meer dan twee minuten na een sortie, veroorzaakt door een haperend gaspedaal. Casier verloor in de slotfase nog tijd door motorproblemen maar werd alsnog tweede op 2'35" van Tsjoen, die een zevende recordzege pakte in Roeselare en goed op weg is naar een achtste Belgische titel. Het werd wel nog even warm voor Tsjoen in de slotfase toen de starter stuk ging voor de laatste proef. Tsjoen en Casier zagen hun kameraad Tim Van Parijs (Focus WRC 05) mee op het podium klimmen. Snijers strandde uiteindelijk op de vierde plaats op 3'30" van Tsjoen, David Bonjean (307 WRC) vervolledigde de top-5 op zo'n 6 minuten.

Achter de vijf WRC's leek Mathias Viaene (BMW M3) lange tijd op weg naar een schitterende zesde plaats, maar door de regen in de slotfase viel hij nog terug naar de 13de plek. De Waregemnaar finishte wel als eerste RWD-piloot en won bovendien de BFO Award. Wie deze nogmaals verdiende was ongetwijfeld Kevin Demaerschalk, die zich zaterdagmiddag al naar de rand van de top-10 had gereden en in het donker nog kon oprukken naar een prachtige zesde plaats. In een spannende F2-strijd klopte hij Hermen Kobus (Clio R3) die negende werd. Demaerschalk klopte in de algemene stand groep N-winnaar Bert Coene met 0.4". De Moorsledenaar kwam al vrij snel op kop in klasse 3 na de opgave van Langenakens (elektrische problemen) en de lekke band van Lhonnay. In de slotfase kon de G&V-piloot nog collega-thuisrijder Bart Du Jardin (Lancer Evo 9) met 12" achter zich houden. Achter Kobus vervolledigde Yves Bruneel (Impreza N14) de top-10 als tweede in groep N.

De GT-zege ging naar Chris Debyser (Porsche 911 GT3). In de CitroŽn Racing Trophy klopte Demaerschalk Baugnet met twee minuten. De Fiesta Sport Trophy werd gewonnen door David Croes na een mooie strijd met Arellano en Canal-Robles.

Vermelden we nog de opgaves van oa. Debackere (vrijdag elektrische problemen, zaterdag starter), Weijs Junior (olielek versnellingsbak), Maes (motor), Lefevere (remschijf), Van den Heuvel (differentieel), Dewaele (sortie), Champion (wiel af),...

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws