www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop CitroŽn Racing Trophy: Demonstratie van Demaerschalk
11.09.2011 - 18:38, persbericht

Na de zomervakantie trokken de jonge talenten van de CitroŽn Racing Trophy Belux dit weekend naar West-Vlaanderen voor de zesde manche van het Kampioenschap van BelgiŽ Rally, de 52ste Omloop van Vlaanderen. Het tempo in de wedstrijd, verreden op de smalle, bochtige en vooral gladde baantjes in de omgeving van Roeselare, lag verschroeiend hoog. Een zware regenbui in de slotfase maakte het de piloten nog extra lastig.

Een piloot voelde zich op het snelle en technische parcours als een vis in het water. Kevin Demaerschalk, na de Geko Ypres Rally bekroond met de BFO Award, showde zijn talent met schitterende chrono's. In de slotfase rukte de jonge piloot uit Hoeilaart zelfs nog op naar de 6de plaats algemeen, achter vijf ongenaakbare WRC's, maar voor de winnaar in Groep N en voor de snelste R3. Kortom, een wereldprestatie van Demaerschalk met zijn CitroŽn C2-R2 Max. "Ik voel me traditioneel goed op de West-Vlaamse wegen in Tielt, Ieper en Roeselare," vertelde Kevin, rustig zoals altijd. "Vrijdagavond had ik al een mooie voorsprong. Zaterdag heb ik me geamuseerd door het duel aan te gaan met de Nederlander Kobus in een krachtigere R3. Voor de Trophy had dat geen belang, maar wel voor het kampioenschap in Groep R. Toen het plos hard begon te regenen in Gits, heb ik het verschil gemaakt op slicks in de regen. Die zesde plaats algemeen had ik nooit verwacht, maar ik ben er natuurlijk wel trots op!"

Na de vroege uitschakeling van Nicolas Damsin, die over de kop ging, en Victorien Heuninck, die een aandrijfas brak, ging de tweede plaats in de C2 Trophy en in de klasse naar Xavier Baugnet, 14de algemeen. "Kevin was dit weekend gewoon niet te volgen," vertelde Xavier. "Maar, dat was voor ons ook niet nodig. Een tweede plaats in deze wedstrijd is perfect, want we hebben nog altijd de beste papieren in het kampioenshap."

Ronny Foxius verloor door een lekke band heel wat tijd en uiteindelijk werd de jonge Luxemburger verrast door een diepe koord. Bij het couperen haakte het voorwiel aan de binnenkant tegen de rand van de weg, terwijl de achtertrein op het asfalt begon te glijden. De CitroŽn C2-R2 Max dook daardoor aan de binnenkant van de bocht met de neus de gracht in. Daardoor kwam Guillaume Dilley op de derde plaats terecht met nog een lus te rijden. Guillaume reed een heel regelmatige wedstrijd om zeker de finish te halen. In de plotse regenbui bleef hij foutloos, maar de pechduivel sloeg toch onherroepelijk toe in de slotronde: aandrijfas stuk.

Zo ging de derde plaats in de Trophy onverhoopt naar Jang Blom, die heel wat vertrouwen tankte voor de volgende manche van de CitroŽn Racing Trophy Belux: de Rally van Luxemburg, de thuisrally van Jang Blom.

In de CitroŽn DS3 Trophy was er van een strijd helaas geen sprake, want Caren Burton kwam als enige aan de start met een DS3 R3T. Logischerwijze nam Caren geen onnodige risico's. Met een 19de plaats algemeen stelde Burton zijn overwinning in de Trophy veilig.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws