www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop: Mathias Viaene wint de BFO Award
11.09.2011 - 18:40, persbericht bfo-brc

De jury van de BFO Award stond voor een bijzonder zware taak om na de 52ste Omloop van Vlaanderen een laureaat aan te duiden. De wedstrijd stond bol van de omwentelingen en meerdere piloten verdienden een extra aanmoediging in de vorm van deze BFO Award, de prijs die een bijzondere prestatie, in welke vorm dan ook, bekroont.

De prestatie van de wedstrijd was ongetwijfeld de zesde plaats algemeen van Kevin Demaerschalk. De jonge piloot uit Hoeilaart domineerde niet alleen de C2 Trophy, maar hij behaalde bovendien een sublieme 6de plaats algemeen met zijn kleine voortrekker. Kevin bewees in Roeselare eens te meer dat hij de BFO Award die hij in Ieper in ontvangst mocht nemen en die hij met een gratis deelname in de Omloop van Vlaanderen verzilverde, meer dan verdiende.

Uiteindelijk besliste de jury om de BFO Award in Roeselare toe te kennen aan Mathias Viaene. Zaterdagnamiddag stond Viaene met zijn BMW M3 uit 1986 op een ongelofelijke zesde plaats algemeen, als eerste niet World Rally Car en veruit als eerste achterwielaandrijver. Toen gingen de hemelsluizen plots open en werd Viaene op slicks in een stortbui verrast, wat hem enkele minuten in een veld kostte. De jury van de BFO Award wil niet enkel de sterke wedstrijd van Mathias Viaene bekronen, maar zeker ook zijn unieke positieve benadering van de rallysport onderlijnen. Samen met zijn vaste copiloot Pieter Vyncke en met medewerking van ProMove, lanceerde Mathias dit seizoen het project Safety on the Road, Speed on the Track. Dit project koppelt verkeersveiligheid aan de rallysport en wil de rallysport op positieve wijze in de kijker zetten.

"Het project Safety on the Road, Speed on the Track is een project dat jonge rallyfans wil sensibiliseren voor een verantwoord rijgedrag in het verkeer. We maken de jongeren duidelijk dat je in het dagelijks verkeer verantwoord en veilig moet rijden. Wie snelheid wil, kan zich uitleven op een circuit of in een rallywagen, voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen. Sportief was onze wedstrijd super, tot die kleine schuiver in de regen. Ik ben bijzonder trots en blij met deze BFO Award. Dit maakt echt mijn weekend goed. Dit is echt een prachtige opsteker voor mezelf en voor ons project. En, ik zal zeker aan de start komen in de East Belgian Rally," vertelde Mathias Viaene.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws