www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop: Jonas Langenakens moet titelfeest nog even uitstellen
12.09.2011 - 12:15, persbericht

De zesde manche van het BFO Belgian Rally Championship was slechts van korte duur voor het team van Jonas Langenakens en Nico Beernaert. Op vrijdagavond liep alles nog gesmeerd en wist de huidige leider in de tussenstand van het groep N-kampioenschap tweemaal de snelste tijd in de klasse 3 te klokken. Zonder forceren nam de Landenaar op het einde van de eerste wedstrijddag de negende plaats in het algemene klassement en nestelde zich hiermee tussen de talrijk opgekomen WRC’s. Op zaterdag was de pret al snel over toen de motor richting de start van de eerste proef plotseling stilviel. De bemanning heeft nog getracht het probleem te localiseren maar Jonas en Nico konden niet anders dan de handdoek in de ring te gooien nog voor de lange tweede wedstrijddag van start ging.

“We hadden vrijdagavond nochtans vrijwel direct het goede ritme te pakken maar op zaterdag was het al snel over and out. We hadden eerlijk gezegd gehoopt om in Roeselare onze kampioenschapstitel in de klasse 3 te mogen vieren maar het heeft niet mogen zijn. Daar mijn naaste concurrenten Martin en Cherain hier niet aan de start stonden, behouden we nog steeds een ruime voorsprong maar dan zullen we er in de East Belgian Rally opnieuw voor moeten gaan. Hopelijk komt van uitstel geen afstel!”

Volgende afspraak wordt dus de East Belgian Rally die verreden wordt op zaterdag 8 oktober in de regio rond St. Vith. Ongetwijfeld één van de mooiste rally’s van het land en dus zeker iets om naar uit te kijken!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws