www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop: Heli Racing laat opnieuw van zich spreken
12.09.2011 - 12:18, persbericht

Mathias Viaene heeft er een schitterende Omloop van Vlaanderen opzitten met de HELI BMW M3 E30 Full.Gr.A en dit werd beloond met de BFO Award! Als eerste achterwielaangedreven wagen strandde Mathias op een dertiende plaats algemeen en eerste in klasse M16. Een zesde plaats algemeen was zeker mogelijk geweest maar de weersomstandigheden op de proef van Gits beslisten hier anders over en een klein foutje werd meteen afgestraft.

Tuur Van den Abeele en Isidoor Smets met de GHELAMCO BMW E21 eindigden op een schitterende vierde plaats algemeen in de Historic-wedstrijd en deed wat van hem verwacht werd, namelijk punten scoren voor het kampioenschap!

Marnic Van Lancker toont zich van zijn beste kant in de Omloop van Vlaanderen met een schitterende 16de plaats algemeen en een tweede plaats in klasse M16. Deze prestatie mag gezien worden en hopelijk kan Marnic zijn wagen laten evolueren in de winterperiode op vlak van remvermogen, versnellingsbak en ophanging. Hopelijk kan deze prestatie potentiŽle sponsors overhalen.

Vincent Verschueren met de HELI Opel Ascona heeft zich weer laten opmerken met prachtige tijden bij het begin van dag 2 maar het noodlot sloeg toe op de proef van Zilverberg. Verdict: kapotte steekas.

Diego Claeys met de BMW E 21 moest eveneens opgeven op deze proef wegens een sortie.

Voor Bart Cooman en Frederick Bekaert werd dag 1 met de HELI BMW 130i een domper. De eerste proef op Beveren werd geannuleerd dus een normtijd werd ons toegewezen. De tweede proef van Izegem na twee km linksvoor plat en een leegloper linksachter. Dag 2 werd aangevat en meteen kregen we de melding dat proef 3 eveneens geannuleerd was. Vanaf dan hebben we eindelijk kunnen rijden tot en met KP 15 in Rumbeke waar een persoonlijke fout werd afgestraft maar een les zal zijn voor meerdere piloten.

ďOp de proef van Rumbeke na situatie 3 in het roadbook sloeg het noodlot toe. Ondanks dat deze laatste proeven werden aangevat om op een rustige manier de rally uit te rijden ging het fout bij het uitkomen van de waaier toen ik plotseling het afneembaar stuur in mijn handen kreeg. Uiteindelijk valt de schade goed mee en werd er niets vitaals geraakt aan de wagen. Een persoonlijke fout met als verdict einde rally is nooit leuk alsook voor Heli Racing anders hadden we de eerste drie plaatsen in klasse M16 bereikt. Dit is iets waar iedereen een les kan uit trekken want veel valt er dan niet meer te corrigerenÖ Uiteindelijk kan zoín geval veel zwaardere gevolgen voor piloot en co-piloot wetende dat deze proef toch bepaalde stroken heeft waar de topsnelheden hoog liggen.ď

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws