www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Omloop: Kevin Demaerschalk verrast met zesde plaats algemeen
13.09.2011 - 12:05, persbericht

Na zijn opmerkelijke en opgemerkte overwinning in de CitroŽn Trophy en Klasse 6 in de Geko Ypres Rally, ging Kevin Demaerschalk in de Omloop van Vlaanderen verder op zijn elan. Hij overklaste zijn concurrenten met dezelfde wagen, maar bovendien finishte de jonge piloot uit Hoeilaart als eerste bij de voortrekkers en pakte hij zelfs een 6de plaats in het algemeen klassement...

Hij wilde zich laten opmerken met toptijden, zonder teveel na te denken over het resultaat, al was dat wel essentieel. Door zich te mengen tussen de WRC's en de 4x4's, die niet alleen meer vermogen hebben, maar ook vierwielaandrijving, wat erg belangrijk was toen het in de slotfase even regende, heeft Kevin Demaerschalk dat doel alvast bereikt. En zelfs ruimschoots overtroffen...

"We hebben geen keuze. Om steun te vinden, moeten we ons absoluut in de kijker rijden," vertelde Kevin vlak voor de start van de Omloop van Vlaanderen. "Onze overwinning in de Trophy in Ieper leverde ons de BFO Award op, maar dat zorgde niet meteen voor een toestroom van nieuwe sponsors (lacht). Daarom wil ik opnieuw winnen in de CitroŽn Trophy en me ook in het algemene klassement in de kijker rijden."

"Ik zal niet zeggen dat ik een paar keer mijn ogen dicht gedaan heb, want dat is geen goed idee tijdens een rally, maar ik heb me toch een paar keer schrap gezet in mijn kuipstoel," lachte Laurent Dujacquier, de copiloot van Kevin. "We zijn blijven aanvallen tot de finish, want we voelden dat we de categorie voor tweewielaandrijvers konden winnen voor de Clio R3 van Kobus. Toen het even regende in de vooravond, gaf Kevin een ware demonstratie. Op slicks in de regen zag ik de baan vaak vanuit de zijruit."

Kevin Demaerschalk zat vol vertrouwen aan het stuur van de CitroŽn C2-R2 Max geprepareerd door MY Racing. Hij nam meteen afstand van de concurrentie in de Trophy en ging het duel aan met de Renault Clio R3 van de Nederlander Hermen Kobus, die hij uiteindelijk ook klopte. "Ik denk dat we ons allebei goed geamuseerd hebben, zeker omdat ik net achter hem startte," vertelde Kevin na de finish. "Toen het plots hard begon te regenen, stonden we op slicks. Ik besefte dat ik op dat moment het verschil kon maken. En op de laatste proeven hebben we hem geklopt. Ik had niet verwacht dat we in het algemene klassement zo hoog zouden finishen. We passeerden in de slotfase nog een paar krachtige 4x4's! Je kan je wel voorstellen hoe verrast we waren toen men ons kwam vertellen dat we 6de algemeen waren met onze kleine C2..."

Kevin Demaerschalk verstevigde zijn leidersplaats in Klasse 6 in het Kampioenschap van BelgiŽ en hij is ook opnieuw in de running voor de eindzege in de CitroŽn Racing Trophy Belux, waarvan de volgende manche verreden wordt in de Rally van Luxemburg.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws