www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Omloop: Vlotte aanpassing aan Impreza S12 voor Bernd Casier
14.09.2011 - 19:59, persbericht

Op vrijdagavond stonden er twee klassementproeven op het programma. De start was alvast veelbelovend en na de eerste kennismaking met de Subaru Impreza WRC S12 sloten Bernd en Francis de avond af op een 3de plaats. Op zaterdag morgen was het team goed wakker en noteerden ze alvast de besttijd op KP Passendale. “Het lag er heel glad en verraderlijk bij”, vertelt Bernd, “Dit zijn omstandigheden die ik graag heb. We waren trouwens verrast dat we zo dicht bij het leidersduo stonden gisteren. Daar ik de motor bij de start van KP Beveren liet afslaan, wat ons toch enige tijd kostte.”

Door het warme weer droogden de klassementsproeven snel op en draaide Pieter de ene besttijd na de andere. En na het verdwijnen van Patrick Snijers uit de top-3 op KP Rumbeke, besliste het team om geen onnodige risico’s te nemen, maar toch een strak tempo aan te houden en Pieter onder druk proberen te zetten.

Op 5 klassementsproeven van het einde stonden Bernd en Francis tweede op 51 seconden van de ongenaakbare leider Pieter en hadden ze 1 minuut en 7 seconden voor op Tim. Er werd beslist om de 2de plaats veilig te stellen. Tijdens de laatste proeven kon het nog alle kanten uit. Pieter moest de versnellingsbak vervangen, de motor van Bernd zijn wagen begon te sputteren en Tim had mechanische problemen. Alles liep echter goed af en zo konden de 3 vrienden voor de eerste keer in hun carriere samen op het podium.

“Het was echt heel spannend. Het was echt hopen dat de motor het zou houden tot op het einde, wat gelukkig gebeurde. Na de pech in Ieper, kunnen we deze rally met een goed gevoel afsluiten. Het was vrijdag een grote stap in het onbekende om de rally te starten met een nieuwe wagen en dit zonder testwerk. De aanpassing naar de Subaru Impreza WRC S12 verliep echter vlotter dan verwacht. En ik ben toch heel blij dat ik gans het weekend mijn snelheid heb kunnen tonen”, wist Bernd.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws