www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Hemicuda: Winst voor Safety On The Road, Speed On The Track
27.09.2011 - 19:14, persbericht

Mathias Viaene en co-piloot Pieter Vyncke hebben afgelopen weekend de eerste algemene zege behaald voor Safety On The Road, Speed On The Track tijdens de Hemicuda Rally. Deze wedstrijd werd in extremis aan het programma van het Safety On The Road, Speed On The Track team toegevoegd dankzij een samenwerking met het NCRS team van Wim Soenens.

“NCRS had tot nu toe weinig geluk met de Subaru Impreza WRC S9. Bij iedere deelname doken er wel kleine problemen op. Daarom werd ons gevraagd om een testcase met de Subaru te doen in Koekelare. Na twee ervaringen met de Skoda Octavia WRC smaakte dit naar meer, waardoor we de uitdaging aangingen,” opent Mathias Viaene.

“Zaterdag heb ik een korte uitleg gekregen over het schakelen met de peddels aan het stuur en op zondag konden we alles meteen testen in de wedstrijd. We vertrokken met een basis set-up van Subaru en de Reiger ophanging, maar het team heeft me uitstekend begeleid. Daardoor kon ik me snel aanpassen aan de wagen en vlot de leiding nemen. Enkel jammer van de opgave van Didier Duquesne, want hij zou als concurrent onze chrono’s naar een hoger niveau helpen tillen. De wedstrijd is voor ons perfect verlopen op een warm moment in Gistel na door concentratieverlies omwille van schakelfoutje met het peddelsysteem. Alles liep gelukkig goed af, waardoor we de eerste overwinning voor Safety On The Road, Speed On The Track op zak mochten steken,” aldus een gelukkige winnaar.

“Ik wil het NCRS team nog bedanken voor de kans en de uitstekende wagen die draaide als een Zwitsers uurwerk. Ik ben er van overtuigd dat er meer potentieel inzit dan wat we er hier uithaalden. Doordat we de set-up stelselmatig konden verbeteren, had ik pas op de voorlaatste proef het idee dat we snel onderweg waren en dan heb ik het nog niet over maximaal aanvallen. Een wagen met perspectieven deze Subaru,” besluit Mathias Viaene.

De volgende wedstrijd van Safety On The Road, Speed On The Track wordt de East Belgian Rally op zaterdag 8 oktober . In Sankt-Vith start Mathias Viaene opnieuw met de Heli BMW M3 van Charles Schmid.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws