www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Hemicuda: LC Racing met twee aan de finish maar ontevreden
27.09.2011 - 19:30, persbericht

LC Racing stond dit weekend voor het eerst sinds lang nog eens met beide wagens aan de start van een rally: de Clio R3 in handen van Pieter Cailliez en de Clio Williams bestuurd door Koen Lauwaert. Beide wagens haalden ook de meet, maar geen enkele piloot bleek achteraf tevreden.

Koen Lauwaert startte traditioneel bijzonder snel en keerde als 11de algemeen en 2e in klasse 3G naar het servicepark terug, na een ongenaakbare Lietaer die zich voor de gelegenheid bij de moderne wagens had ingeschreven met zijn Historic-Escort. De volgende KPís zou zich een spannend gevecht ontwikkelen met Steven Dolfen voor de 10e plaats, tot op KP 10 de pechduivel toesloeg. In de eerste bochtencombinatie van KP Gistel kreeg Koen een lekke band en moest op de velg verder rijden. Koen en Nico besloten de band niet te wisselen maar verloren wel bijna anderhalve minuut. Weg strijd en weg een mogelijke top tien plaats. Koen finishte uiteindelijk als 17e.

Pieter Cailliez startte met een reeks tijden binnen de top 30 om als 25e na de eerste boucle terug te keren. Pieter was toch niet tevreden: ďIk laat teveel liggen in de snelle waaiers, waar ik zonder vertrouwen rij en te vroeg op de rem ga. Sinds mijn crash in de Monteberg durf ik de voet niet meer zo hard beneden te houden als voordien." Pieter besloot om te mikken op een top-20 plaats maar slaagde daar niet in, onder meer door een rechtdoor aan de start van KP Kortemark na een ronde en door het missen van een remzone op de allerlaatste proef, waardoor in extremis nog 2 plaatsen verloren gingen. Pieter ging als 25ste over de meet maar had wel op beter gehoopt.

De volgende rally voor LC Racing is de TBR in oktober, maar wie met welke wagen zal rijden houden we nog even geheim. Meer nieuws binnenkort!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws