www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Pieter Tsjoen met CitroŽn C4 WRC in Rally van Haspengouw
29.01.2011 - 20:35, persbericht

Precies een maand voor de start van het BFO Belgian Rally Championship 2011 stijgt de spanning. De Rally van Haspengouw vormt het decor van de eerste grote confrontatie van het seizoen. De 14de editie van de klassieker in het Vlaams-Brabantse Landen oogt in elk geval veelbelovend. En, organisator Topspeed Rally Club Haspengouw kan alvast uitpakken met een primeur. Voor de allereerste keer zal een CitroŽn C4 WRC, de wagen waarmee Sťbastien Loeb wereldkampioen werd, in ons land aan de start komen.

Zesvoudig Belgisch rallykampioen Pieter Tsjoen zal in de Rally van Haspengouw alvast als topfavoriet van start gaan met de CitroŽn C4 WRC, de wagen die al jaren toonaangevend is in het Wereldkampioenschap. "We hebben inderdaad een akkoord met CitroŽn Racing om een C4 WRC te besturen in de Rally van Haspengouw. Na de wedstrijd wordt de balans opgemaakt en de toekomst besproken, maar het is in elk geval onze doelstelling om alle wedstrijden van het Belgisch kampioenschap met de CitroŽn te rijden. Enkel voor Ieper zal ik een andere oplossing moeten vinden...," vertelt Pieter, die zich toch niet de topfavoriet voelt. "Een nieuwe wagen, dat betekent automatisch ook een aanpassingsperiode. Zo makkelijk zal het dus niet zijn..."

Een maand voor de start van de wedstrijd is het natuurlijk nog veel te vroeg om in te schatten wie er aan de start zal komen, maar enkele grote namen hebben hun aantreden al bevestigd. Dominique Bruyneel zal het volledige kampioenschap rijden met de Peugeot 207 S2000 van NCRS, terwijl ook Melissa Debackere in Haspengouw de kleuren van NCRS zal verdedigen met een Subaru Impreza WRC S12B, de wagen die Patrick Snijers vorig jaar bestuurde.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws