www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Langenakens wil opnieuw presteren in Oostkantons
05.10.2011 - 20:51, persbericht

Na een vroege opgave door technische problemen tijdens de Omloop van Vlaanderen, is Jonas Langenakens erop gebrand om zich opnieuw te laten opmerken tijdens de zevende manche van het BFO Belgian Rally Championship. Op zaterdag 8 oktober wordt immers wellicht ’s lands mooiste rally verreden: de East Belgian Rally. De proeven werden deels hertekend in vergelijking met de editie van verleden jaar en de weersvoorspellingen zijn eerder somber gekleurd. Misschien wel de mooiste, maar dus zeker niet de gemakkelijkste rally van het seizoen!

Niettemin een wedstrijd om naar uit te kijken, aldus Jonas: “Ondanks onze opgave in Roeselare staan we er nog steeds goed voor in het klassement van de groep N-wagens, maar we zouden onze derde plaats in het algemene klassement na Pieter (Tsjoen) en Alexandre (Romain) ook nog veilig willen stellen. Met onze Lancer kunnen we natuurlijk niet aan de tijden van de C4 WRC’s aan en ook Sebastien Sturbois die zijn nationaal debuut maakt met een Corolla WRC zal moeilijk te volgen zijn. Ik zou me wel graag opnieuw meten met Piet Van Hoof in de Evo IV gr. A nadat we in de Exotic Green Rally gelijke tred konden houden. In de eigen klasse is het vooral uitkijken naar Cédric Cherain die ondertussen heel wat internationale ervaring heeft opgedaan met de Mégane en het feit dat de bochtige en snelle proeven de Mégane ook wel moeten liggen. Ook Cédric De Cecco bewees in het verleden al snel met een voorwielaangedreven wagen overweg te kunnen en probeert het nu met een potente vierwielaangedreven wagen. Laurent Benoît rijdt zijn Evo IX voor. Verder zijn er ook nog Barbier en de Nederlander Biesheuvel met hun Impreza’s en de Luxemburgers Streicher en Zimmer die een Evo IX en X aan de start brengen.”

Een drukke periode breekt trouwens aan want twee weken na de East Belgian Rally organiseren Jonas en Kenneth op zondag 23 oktober een barbecue in de gebouwen van trouwe partner Hotspring-Garden uit Heers tijdens diens opendeurweekend. Meer info en de mogelijkheid tot inschrijven vind je op www.jonaslangenakens.be. Bovendien vind je er ook een lichtjes aangepaste livery van de Evo X voor komend weekend.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws