www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Alexandre Romain terug na 4 maanden inactiviteit
05.10.2011 - 20:53, persbericht

De laatste maal dat Alexandre Romain zich aan het stuur van de Citroën C4 WRC wereldkampioenschapswagen zette, won hij de wedstrijd en nam hij de leiding van het kampioenschap over. Maar tussen de Sezoens Rally en de East Belgian Rally liggen ondertussen een volle vier maanden. Nadat hij forfait gaf voor de Omloop van Vlaanderen, zal de Cezam rijder zijn materiaal opnieuw ontdekken in de Oostkantons. Maar hij geeft zich vooralsnog niet gewonnen!

Pieter Tsjoen profiteerde van zijn overwinning en van de afwezigheid van zijn belangrijkste rivaal in de titelstrijd om met de Omloop van Vlaanderen de leiding in het kampioenschap uit handen van Alexandre Romain over te nemen. Maar in de titelstrijd voor het Belgische kampioenschap rally is nog niets beslist. Met twee nulscores staan beide kemphanen in dezelfde situatie: ze mogen eenvoudigweg geen enkele fout meer maken. Dat gegeven zorgt in het geval van Alexandre Romain voor nog wat meer druk op de schouders wanneer hij het stuur van de Citroën C4 WRC terug opneemt. “Om budgettaire redenen kon ik niet aan de start komen in Roeselare en zal ik geen gelegenheid hebben om een voorafgaande testsessie te houden voor de East Belgian Rally”, verduidelijkt de Cezam rijder. “Dat wil dus zeggen dat ik enige tijd nodig zal hebben om mijn draai te vinden aan het stuur van de Citroën. De uitdaging zal erin bestaan om zo snel mogelijk in het ritme te geraken zonder overbodige risico’s te nemen. Het zal ook zaak worden geen tijd te verliezen met eenvoudigweg stil te vallen bij de start of door één van de stappen te vergeten in de vele ingewikkelde procedures van de C4 WRC.”

Pieter Tsjoen heeft een kortere zomerpauze gehad dan Alexandre Romain, maar deze laatste kan tellen op een grotere ervaring in de klassementsproeven rondom Sankt-Vith. Hij kent het terrein goed waar hij in 2010 de overwinning behaalde in groep N. “De klassementsproeven van de East Belgian Rally bevielen mij goed. Ze zijn zeer interessant met veel natuurlijke bochten en hoogteverschillen. Toch zijn ze niet makkelijk. De passages zijn er snel maar vaak zijn de wegen ook zeer smal. Ik denk dat ik met een brede wagen als de C4 WRC soms maar net met de vier wielen op het asfalt zal zitten. Het is duidelijk dat we voorzichtig moeten zijn en dat we moeten aanvaarden dat er nog wat reserve overblijft. De weersverwachtingen voorspellen ook niet veel goeds. Aan de andere kant kan ik het mij niet veroorloven te voorzichtig te zijn in het begin van de rally als ik Pieter Tsjoen niet onmiddellijk aan de einder wil zien verdwijnen. Want als je 30 seconden verliest tegenover een Tsjoen, dan kan je gelijk een kruis maken over de overwinning. Ook al weet ik dat het niet makkelijk zal zijn, toch weiger ik om als verliezer aan de start te komen!”

Het huwelijksleven (zijn partner Florence gaf enkele dagen geleden het ja-woord) heeft Alexandre Romain niet veranderd. De Cezam-rijder blijft een competitiebeest in hart en nieren en hij zal tot het einde in zijn kansen blijven geloven!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws