www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Met drie voor de Criterium-titel
05.10.2011 - 20:59, persbericht bfo-brc

De East Belgian Rally is niet alleen de voorlaatste manche van het BFO Belgian Rally Championship, maar ook het toneel van de slotmanche van het RACB Rally Criterium. Na vier wedstrijden ligt de titelstrijd nog helemaal open. Het belooft een grandioze finale te worden in Sankt-Vith.

Het reglement van het RACB Rally Criterium volgt in grote lijnen dat van het BFO Belgian Rally Championship. De piloten scoren punten voor hun positie in het algemene klassement, maar daarbij komen ook de punten op basis van hun positie in de klasse. Er zijn twee belangrijke afwijkingen ten opzichte van het rallykampioenschap: de klasse 12 telt hier wel mee voor het algemeen klassement en er is een afzonderlijk Junior-klassement voor piloten geboren na 1 januari 1986 voor de toekenning van deze punten. Een aparte Junior-titel is er niet.

Drie piloten maken nog een goede kans op de titel, te beginnen met de leider in de tussenstand Sébastien François, die met zijn vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo7 aan de start komt. Sébastien heeft de snelste wagen van de drie titelkandidaten, maar anderzijds moet hij afrekenen met de zwaarste tegenstand in zijn klasse, die van de N4's. Zo moet hij het in de Oostkantons opnemen tegen de Mitsubishi's van Geoffroy Defays, Marc Delfosse, Jeffrey Dewulf en Stefaan Tjoens.

Franky Boulat staat met zijn BMW M3 op de tweede plaats in de tussenstand met een achterstand van 11 punten. Deze keer lijkt de concurrentie in de klasse 12 iets minder sterk dan elders, al is het uitkijken naar de tijden van de lokale specialisten met een snelle voortrekker.

De verrassing in de top 3 is Polle Geusens, die met een bescheiden Suzuki Swift op 17 punten van Sébastien François staat. De verklaring: de Limburger is een Junior die zich dankzij het nieuwe reglement in het Criterium in de kijker kon rijden, net als Frederick Deruyck, de vijfde in de tussenstand.

Zaterdag valt de beslissing in de East Belgian Rally. Sébastien François heeft de beste papieren, maar alles blijft mogelijk.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws