www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Complete voorbeschouwing East Belgian Rally
05.10.2011 - 21:02, jdh - foto boutte

Het BFO Belgian Rally Championship is komende zaterdag al aan zijn voorlaatste manche toe. In de Oostkantons wordt dan de East Belgian Rally gereden met wellicht de mooiste proeven van het ganse seizoen. De finale van de titelstrijd tussen Pieter Tsjoen en Alexandre Romain, tevens de grootste zegekandidaten, staat er centraal.

Hij moest verstek geven in Roeselare maar in Sankt-Vith is hij terug van de partij: Alexandre Romain is klaar om Pieter Tsjoen te bekampen in de East Belgian Rally, een wedstrijd die hij beter kent dan de zesvoudige kampioen van België, die er nog nooit reed. Precies daarom zou het wel eens een spannende strijd kunnen worden tussen de Citroëns. Een derde WRC is in handen van Sébastien Sturbois die met zijn Corolla debuteert op nationaal niveau.

Het deelnemersveld mag dan 'maar' drie WRC's bevatten, het heeft toch nog heel wat te bieden. Zo nemen de Nederlanders Van Hoof en Jonkers het in hun 'verouderde' Lancers op tegen de Belgische groep N-toppers, met oa. Langenakens, De Cecco, Cherain, Benoit,... Bij de achterwielaangedreven wagens is het uitkijken naar een mogelijk BMW-duel tussen Viaene en Lefevere en is er de GT-strijd met oa. Van Parijs (Porsche), Lejeune (Porsche) en Kenis (BMW Z4). Het Nederlandse Nissan 350Z-peloton wordt aangevoerd door Timo Van der Marel. In de F2-klasse staat Kobus (Clio R3) opnieuw tegenover Demaerschalk (C2 R2 Max), met dit keer oa. Mauffrey (Clio R3), Tanghe (Clio R3) en Blaise (Clio) als extra tegenstanders.

De East Belgian Rally telt uiteraard ook mee voor het Historic-kampioenschap. Vanden Abeele, Tytgat, Maes, Deveux,... krijgen dit keer tegenstand van oa. Verschueren en streekrijder Hermann in hun Ascona's. (deelnemerslijst BFO BRC)

Daarnaast is er nog de slotmanche van het Criterium waarin een 35-tal wagens van start gaan. Tot de favorieten behoren oa. Defays, François en Delfosse in hun Lancers. (deelnemerslijst Criterium)

Parcours & Timing
De wedstrijd bestaat uit 13 KP's, waarvan vijf verschillende proeven: Sankt-Vith, Burg-Reuland, Büllingen, Bütgenbach en Amel, met verschillende wijzigingen tegenover vorig jaar. Het Criterium volgt de nationale wedstrijd na de eerste acht proeven.

Rallycentrum
Het rallycentrum met podium en servicepark bevindt zich in het centrum van Sankt-Vith met cultuurcentrum 'Triangel' als uitvalsbasis. Toegang tot alle proeven kost 20 €. (plan rallycentrum )

Website organisatie: www.eastbelgianrally.eu

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws